Polku316 Materiaali

Polun perustuksia: Hengellinen kasvu toteutuu ehjällä polulla

Uskovilla vanhemmalla on yhteinen huoli: Tahdon, että omasta lapsestani tulee tasapainoinen, Jumalaa rakastava aikuinen. Seurakunnan tehtävä on tukea vanhempia heidän kasvatustehtävässään ja tarjota joka ikäkaudelle hyviä toimintamuotoja.

Seurakunnan toimintamuodot ovat kuin astinkiviä. Lapsen tulee voida kasvaa seurakunnan yhteydessä putoamatta ”tyhjän päälle.” Lapsi- ja nuorisotyön keskeisenä haasteena on tämän ”polun” kunnossapito. Lasten kasvaessa heille tulee tarjota  ikäänsä vastaavaa toimintaa.

Lue lisää: Polun perustuksia: Hengellinen kasvu toteutuu ehjällä polulla

Polun perustuksia: Miksi tarvitaan kristillistä kasvatusohjelmaa?

140493231_ee7cd603cc_m_by_weird_beardJokaisella uskovalla isällä ja äidillä on yhteinen huoli ja toive omasta lapsestaan: ”Kun­pa minun lapsestani kasvaisi tasapainoinen, Jumalaa rakastava aikuinen.” Jokainen vanhempi toivoo omalle lapselleen hyvää. Seurakunnan tehtävä on auttaa vanhempia lasten hengellisessä kasvatuksessa.

Yhteiskuntamme maallistuu jatkuvasti. Erityisesti nuoret vieraantuvat kristinuskosta ja  kirkosta eroamisen ollessa helppoa se on myös yleistä. Myös lainsäädäntöä ollaan jat­kuvasti viemässä kauemmas kristillisistä arvoista.

Lue lisää: Polun perustuksia: Miksi tarvitaan kristillistä kasvatusohjelmaa?

Polun perustuksia: Yhteinen unelma

Tuomarien kirjassa on eräs kohta, joka puhuttelee minua aina uudelleen. Kirja kertoo ajasta kun Israel on päässyt Joosuan johdolla luvattuun maahan. Maan valloitus on käynnissä ja kansa on yhdessä sitoutunut palvelemaan Jumalaa. Jumala oli monesti käskenyt isiä ja äitejä kertomaan omille lapsilleen hänen suurista teoistaan. Jumala tahtoi että tulevat sukupolvet kuulisivat siitä miten hän oli vapauttanut oman kansansa orjuudesta. 

 

Lue lisää: Polun perustuksia: Yhteinen unelma