Vaellus2017

LeMi ja Luiro'17 -tiimi järjestää vaellus- ja retkikuvakilpailun

Näytä meille muille versoille mikä on ollut mieleenpainuvin retki- tai vaellushetkesi. Kenties maisema, kahvitauko tai kaverikuva? Tai ehkä taiteellisesti kuvattu hyttysinvaasio, läpimärät varusteet tai rakkoja täynnä olevat jalat?

Sinä päätät – Versot arvioivat ja kuvaajat voivat voittaa mukavia tuotepalkintoja!

Lue siis säännöt ja osallistu!

Lue lisää: LeMi ja Luiro'17 -tiimi järjestää vaellus- ja retkikuvakilpailun

Kuukauden vaelluskasvo - Juha

 

Olen Juha Härkönen, 42, Kauhavan Erä-Versoista. Olen seikkailijavartion johtaja.

• Milloin olet käynyt ensimmäisen kerran lapissa vaeltamassa?
Ensimmäinen kerta lienee ollut vaelluskibarilla Muoniossa isosena ehkä -90 luvulla. Lapissa oli tullut käytyä isän kanssa Näätämöllä perhokalastamassa ja Norjan Lyngenissä partiokavereitten kanssa. Kesällä vein omat vaimoni ja lapset Helmi 5, Elmeri 8, Onni 10 ja Tilda 13 jäätikkövaellukselle Norjaan.

• Miksi käyt vaeltamassa?
Vaeltaminen on mielestäni vähän kuin pienoiselämä – sillä on alkunsa ja loppunsa. Hyvän vaelluksen voi kokea ikään kuin kolmeen kertaan, suunnitellen, vaeltaen ja sitten muistellen.

Joskus varusmiehenä opeteltiin sissihommia ja oma ryhmänjohtajani kertoi totisena pimeässä metsässä kun oltiin tultu bussista pois: "Se on nyt vähän niinkuin omista jaloista kiinni päästäänkö kotiin", näinhän se on normielämässäkin.

Lue lisää: Kuukauden vaelluskasvo - Juha

Kuukauden vaelluskasvo - Kukka

Kukka ”Kuikka” Salmiovirta, Hämeen Haka-Versot - Kukka on vuoden 2019 versosuurleirin toinen johtajista ja tulee tutuksi tulevien kahden vuoden aikana varmasti jokaiselle versolle!

• Milloin olet käynyt ensimmäisen kerran lapissa vaeltamassa?
Ööö joskus ihan pikkutirrinä jos Keimiö -tunturille kiipeäminen lasketaan :) :). Olin isän ja äidin kanssa aika paljon lapissa mukulana, sittemmin kyllä ihan omillakin reissuilla.

• Miksi käyt vaeltamassa?
Ihana rauha, ihanat maisemat. Kuulee omat ajatukset ja näkee Jumalan ja luonnon mahtavuuden.

Lue lisää: Kuukauden vaelluskasvo - Kukka