Vaellukset

Kuukauden vaelluskasvo - Kukka

Kukka ”Kuikka” Salmiovirta, Hämeen Haka-Versot - Kukka on vuoden 2019 versosuurleirin toinen johtajista ja tulee tutuksi tulevien kahden vuoden aikana varmasti jokaiselle versolle!

• Milloin olet käynyt ensimmäisen kerran lapissa vaeltamassa?
Ööö joskus ihan pikkutirrinä jos Keimiö -tunturille kiipeäminen lasketaan :) :). Olin isän ja äidin kanssa aika paljon lapissa mukulana, sittemmin kyllä ihan omillakin reissuilla.

• Miksi käyt vaeltamassa?
Ihana rauha, ihanat maisemat. Kuulee omat ajatukset ja näkee Jumalan ja luonnon mahtavuuden.

Lue lisää: Kuukauden vaelluskasvo - Kukka

Luiro'17 -vaelluksella on nyt logo, juliste, flyereita ja tapahtumamerkki

luiro julisteet bu pien

Graafinen ulkoasu ja sommittelu on Christian Kivimäen ja Petri Kirin yhteistyötä. Julisteen taustassa näkyy kesäisen lapinvaeltamisen monia tapahtumia – kaikki nämä joitakin maisemia lukuunottamatta, on mahdollista kokea myös Luiro'17 -versovaelluksella ensi kesänä. Lähde mukaan ja kerää koko sarja :)

Lue lisää: Luiro'17 -vaelluksella on nyt logo, juliste, flyereita ja tapahtumamerkki

Luiro'17-perusreitit - päivitetty 1.4.2017

Päivitetty sisältämään Luiro'17 -aikataulu 31.3. tiedossa olevalla sisällöllä. Vain Aittajärveltä lähtevä perusreitti jätetty.

Vaelluksen aikataulu ja ohjelmasuunnitelmat rajaavat jonkin verran mahdollisia reittejä. Tässä jutussa on esitetty karkeasti ottaen suunnitellut päivämatka ja perusreitit Luirojärvelle ja takaisin sivilisaation pariin.

Lue lisää: Luiro'17-perusreitit - päivitetty 1.4.2017

Vaelluspäivän suunnittelu

Tällaisella pienellä artikkelilla on tietysti vaikea kuvailla miten vaelluspäivän eteneminen ja ohjelma kannattaa suunnitella. Tässä jutussa on kuitenkin esitetty joitakin neuvoja, jotka on vaelluksilla havaittu hyviksi toimintaperiaatteiksi. Lisää ohjeistusta on luvassa vaellusryhmien johtajille huhtikuussa. Tämän jutun lisäksi kannattaa lukea aiempi artikkeli "Millainen on normaali vaelluspaivä Versovaelluksella?"

Lue lisää: Vaelluspäivän suunnittelu

Jokien ylittäminen Luiro'17:lla


Vaelluspäivän riskialtteimmat hetket ovat yleensä jokien ylitykset. Joka päivälle kahlauksia ei osu, mutta kun ylitys on edessä on vaarana vähimmillään varusteiden kastuminen, vaarallisimmillaan hukkuminen. Väliin mahtuu kaikenlaista ikävää kuten tavaroiden hukkaamista jokeen, jalkojen haavaumia jne.

 

Kahluuylitykset sujuvat hyvällä suunnittelulla turvallisesti ja vähällä huolella – tässä tärkeimmät ohjeet

 
Lue lisää: Jokien ylittäminen Luiro'17:lla

Kuukauden vaelluskasvo - Antti

Antti Savolainen, Jyväskylän Versot

• Milloin olet käynyt ensimmäisen kerran lapissa vaeltamassa?
Ensimmäisen kerran kävin vaeltamassa pääsiäisenä 2014 UKK-puistossa. Viimeksi kävin vaeltamassa tänä kesänä (2016) heti ensimmäisellä lomaviikolla.

• Miksi käyt vaeltamassa?
Käyn vaeltamassa, sillä pidän luonnossa liikkumisesta, hienoista maisemista ja hyvästä seurassa.

Lue lisää: Kuukauden vaelluskasvo - Antti

Luiro'17-tiedote – marraskuu 2016

Versovaelluksella on nyt johtajat, ajankohta ja nimi – ja perusreitit. Christian Kivimäki ja Tuomas Luotola voivat iloisina kertoa, että kesän aikataulut ovat nyt varmistuneet ja Versovaellus Luiro’17 pidetään 19.–.27.7.2017. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää: Luiro'17-tiedote – marraskuu 2016

Millainen on normaali vaelluspäivä Versovaelluksella?

Aamu alkaa vaellusryhmänjohtajan herätyksellä (tarina ei kerro herättääkö hän muut vai muut hänet). Ensimmäinen telttakunnan ylösnousija laittaa vettä lämpenemään. Makuupussit nostetaan hyvällä säällä tuulettumaan ja viimeinen  teltasta nousija käärii makuualustat kokoon.

Miten päivä siitä jatkuu?

Lue lisää: Millainen on normaali vaelluspäivä Versovaelluksella?

Vaeltajan tärkeimmät varusteet ja mistä niitä saa

 

Puukko ja tulitikut… niillähän pärjää? Mutta jos vielä se tyylikäs sarkapuku, kirves ja saha… Kaikkea olisi kiva ottaa, mutta loppujen lopuksi vähemmällä varustemäärällä reissu onkin parempi. Lähdetäänpäs purkamaan varustevuorta siitä mikä on oleellista vaelluksella.

Lue lisää: Vaeltajan tärkeimmät varusteet ja mistä niitä saa