Vaellukset

Mikä tekee Versovaellus 2017:stä Versovaelluksen?

Varmasti tämänkin jutun lukijoista moni on käynyt retkeilemässä ja herättää kysymyksen miksi tämä reissu olisi jotenkin erilainen? Vaelluksellahan mennään samalla porukalla paikasta toiseen, maisemat ovat samat. Miksi lähteä Versojen kanssa kun voisi lähteä omalla porukallakin?

Lue lisää: Mikä tekee Versovaellus 2017:stä Versovaelluksen?

Kuukauden vaelluskasvo - Lettu

 

Lea "Lettu" Hietanen, Helsingin Versoveikot ja -siskot ry.

• Milloin olet käynyt ensimmäisen kerran lapissa vaeltamassa?
Pääsin liittymään partioon vasta aikuisena, mutta kuten KoGi-leirillä totesimme, sellaisia aikuisia ei saa sitten lopettamaan ollenkaan. Eikä tarvitsekaan. Itsekin ihastuin alunperin juuri siihen, että partiossa oli kaikenikäisiä.

Kun olin päässyt lippukuntaan, jo pian sen jälkeen järjestettiin lippukuntavaellus, mutta minä en millään voinut kuvitella, että selviytyisin mistään niin vaativasta! Kun myöhemmin kerroin tästä joillekin partiokavereilleni, he heti tiesivät, että kyllä pärjäisin ja heidän kanssaan sitten läksin ekalle vaellukselleni Saariselälle joskus 1980-luvulla. Sen jälkeen olenkin käynyt vaeltamassa miltei poikkeuksetta joka kesä, myös nyt kesällä 2016 Kaldoaivin erämaassa.

Lue lisää: Kuukauden vaelluskasvo - Lettu

Mitä tietoa on vaelluksesta on vielä tulossa?

Markkinoinnin sisältö muodostuu matkan varrella, mutta jo nyt on tiedossa aiheita, joita on tässä artikkelissa listattu. Onko jokin seikka, josta haluat lisää tietoa tai paremman artikkelin? Tai haluatko jakaa omaa vaellustietouttasi tai lippukuntasi vaelluskulttuuria? Lähetä sähköpostia osoitteeseen versovaellus at gmail piste com tai kysy osoitteessa ask.fm/versovaellus2017

Lue lisää: Mitä tietoa on vaelluksesta on vielä tulossa?

Lisää tietoa ja vastauksia vaellusaiheisiin kysymyksiin…

Versovaellusta ja vaeltamista yleensä käsitteleviä artikkeleita tulee tasaisesti hieman eri näkökulmista. Jos tiedonnälkäisyys vaivaa infotulvasta huolimatta, ovat Suomen Latu, Metsähallitus ja Suomen Partiolaiset koonneet nettiin Retkeilyn ABC-sivut, josta löytyy hyvin tiivis, mutta perusteellinen paketti luonnossa liikkumiseen tarvittavissa tiedoista ja taidoista. Sivusto löytyy tästä linkistä: http://www.luontoon.fi/retkeilynabc

Versovaellukselle on perustettu myös ask.fm -profiili/sivu. Pääset sinne tästä linkistä. Voit kysyä mitä tahansa vaellukseen liittyvää ja kysymykseesi vastataan pikimmiten.

Kuinka paljon ja mitä pitää kantaa mukana?

IMG 7714 pien

Sopiva rinkan paino on ikuisuuskysymys. Versovaellukselle osallistuville tätä filosofista tuskaa helpotetaan kokoamalla osallistujille varustelista, josta löytyvät pakolliset henkilökohtaiset ja vaellusryhmä- ja ruokakuntakohtaiset varusteet sekä suosituksia vapaaehtoisista varusteista. Lisäksi sinulla on ehkä näkemystä varusteista, joita itse haluat kantaa. Osallistuja vastaa itse henkilökohtaisista varusteiden kantamisesta ja omasta osaltasi vaellusryhmän- ja ruokakuntasi varusteista.

Lue lisää: Kuinka paljon ja mitä pitää kantaa mukana?

Millainen sää vaelluksilla yleensä on?

Lunta ja räntää satoi heinäkuussa, tuuli oli kaataa vaeltajan ja aurinko havaittiin varmuudella sekä ennen vaellusta että sen päätettyttyä. Ei satanut, mutta 'ilmankosteus" tuntui kastelevan kaikki joka päivä. Mikä on totuus säätiloista kesäisessä Lapissa?

Lue lisää: Millainen sää vaelluksilla yleensä on?

Kuukauden vaelluskasvo - Petra

 

Petra Helin, Turun Versot

• Milloin olet käynyt ensimmäisen kerran lapissa vaeltamassa?
Mun eka vaellukseni:-) Vuonna 1986  Karhunkierroksella ja mun viimeisin vaellukseni...Karhunkierroksella 2016!  Tuli sitten juhlavuosi. Meinasin sanoa, että 20 vuotta vaelluksia tuli täyteen, mut niitä tulikin 30;-)

Ekalta vaellukselta muistan hajonneen rinkan, yhden tytön, joka uimaan mennessä päätyikin virran mukana vastarannalle, räntäsateen heinäkuussa ja sen että kylmissään ja väsyneinä keskeytettiin Juumaan, lämmiteltiin ja torkuttiin jonkun saunan pesuhuoneessa kun kämppiä ei ollut...Ja että isoilla pojilla oli eväänä kananmunia ja sisäfilepihviä, mutta pikkaisen keikahduksen jälkeen ne munat muuttui munakokkeliksi. Mutta muistan myöskin sen, että löytyi aina joku, joka korjas sen rikkimenneen rinkan, kantoi liian painavat makuupussit ja pystytti teltan kun meillä pienillä vartiolaisilla oli liian kylmä ja nälkä...

Lue lisää: Kuukauden vaelluskasvo - Petra