Versot ennakkotietoja

ILMOITTAUTUMINEN AUKI VERSO-ROKEILLE

versologo-musta-pieni

Vuoden 2021 Verso-ROK järjestetään Luumäellä Pöljössä pe 20.8. - su 22.8.2021.

Vuorossa ovat ROK0 (perusleiritaidot ja peruspartiotaidot) ja ROK1. ROK2 pidetään keväällä 2022. 

Ilmoittautuminen koulutuksiin on auki ja - osanottomaksu 50€/henkilö laskutetaan lippukunnilta jälkikäteen. 

ROK0 majoittuu sisätiloissa. 

LINKKI ROK0-ILMOITTAUTUMISEEN

LINKKI ROK1-ILMOITTAUTUMISEEN

* * *

SP:n ohjeen mukaan ROK (ryhmänohjaajakoulutus) on kahden viikonlopun mittainen koulutus, joka kuuluu samoajien ikäkausiohjelman alkuun pakollisena osiona. ROK antaa hyvät valmiudet toimia ryhmänjohtajana tai apulaisryhmänjohtajana. Versoilla suositellaan, että ensimmäisen kerran tullaan suorittamaan ROKia sinä vuonna, kun täyttää vähintään 14 vuotta (versoilla vuorovuyosin ROK1 ja ROK2 - ne voi suorittaa kummassa järjestyksessä tahansa). Versoilla voidaan ikärajasta joustaa, jos osallistuja on aloittamassa lippukunnassaan apulaisryhmänjohtajana. 

ROK0 Versoilla on perusleiritaitojen ja peruspartiotaitojen koulutusta, jossa ei ole vielä johtamiskoulutusta. Se on vapaaehtoinen ja sopii niille, jotka haluavat kerrata näitä peruspartiotaitoja ennen kuin osallistuu varsinaisen ROK-koulutukseen. Siksi ROK0:lle suoistusikä on sinä vuiona, kun täyttää 13 vuotta. 

* * * 

Koulutus järjestetään, mikäli koronamääräykset eivät kiellä korkeintaan 20 hengen tapahtumia. 

Hiljaiset Päivät seuraavan kerran keväällä 2022

versologo-musta-pieni

Versovuoden kohokohta Hiljaiset Päivät jäävät myös vuonna 2021 väliin koronamääräysten takia. Seuraavia Hiljaisia Päiviä suunnitellaan keväälle 2022. 

Versovaellukselle 29 lähtijää

oikovedoskuva 284-32194-243x226

KUVA   Versovaelluksen 2021 brodeerattu osanottomerkki (halk. 55 mm) 

 

Vuoden 2021 versovaellukselle 3.-10.7.2021 on ilmoittautunut tarkistusten jälkeen 29 innokasta versopartiolaista. Vaellukselle on lähdössä versoja Espoon Leppäversoista, Hämeen Haka-Versoista, Joensuun Haka-Versoista, Jyväskylän Versoista, Lahden Versoista ja Turun Versoista.  

Vaelluksen kuljetukset on jouduttu muuttamaan siten, että Rovaniemelle mennään junalla ja siitä eteenpäin Eskelisen lapinlinjoilla. 

Vaellukseen liittyvät dokumentit ovat päivityksessä kuljetusten muututtua. Itse maastovaiheen suunnitelmat ovat ennallaan. 

 VAELLUKSEN REITTISUUNNITELMA (päivitetty 29.4.2021) 

VAELLUKSEN TURVALLISUUSSUUNNITELMA (päivitetty 29.4.2021) 

- sisältää myös lyhyen sanallisen reittikuvauksen 

VAELLUKSEN RUOKAILUAIKATAULU (päivitetty 30.4.2021) 

VARUSTEIDEN JA VAATETUKSEN YLEISOHJE (päivitetty 29.4.2021) 

 

- - -

 

 

Versokisat tauolla --> partiopiirien kisoihin vain!

versologo-musta-pieni

Niinkuin partiotoimikunta on tähänkin asti suosittanut versoryhmiä ottamaan ainakin säännölliseen kevätohjelmaansa aina oman partiopiirin partiotaitokilpailut, niin kehotusta laajennetaan koskemaan myös syyskisoja. Versokisojen järjestäminen on tauolla, koska kisojen järjestämiseen tarvittaisiin vähintään kymmenen kisavartiota eikä niin suurta kysyntää versokentässä enää ole ollut. Lippukuntien kanssa keskusteluissa on tullut esille, että monesti versokisoihin on pitkä matka ja varsinkaan oranssi/vihreä-sarjoihin ei kilpilijoita haluta lähettää yksin. Partiopiirien kilpailut ovat laadukkaita ja yleensä kohtuulähellä!

Samoajapäivien pe 10.9. - su 12.9.2021 ilmo on auki!

versologo-musta-pieni

Turun Versot järjestävät vuoden 2021 samoajapäivät Turun Vapaakirkolla pe 10.9. - su 12.9.2021. Aiemmin tapahtumaa suunniteltiin tammikuun loppuun, mutta koronamääräysten takia se oli siirrettävä.  

Ilmoittautuminen on auki su 15.8.2021 klo 23.59 asti!

Lue info ja ohjeet TAPAHTUMAKIRJEESTÄ (linkki).  

 

Versopainotteinen PJPK - ei toistaiseksi

versologo-musta-pieni Versolippukunnat ovat toivoneet mahdollisuutta Partiojohtajan peruskoulutukseen, jossa on tuttuja Versoja kouluttamassa. Partiojohtajan peruskoulutus kuuluu partiopiirin järjestää ja niinpä yhteistyötä on tehty Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n kanssa joka toinen vuosi (2015 ja 2017). Vuosittainen tai edes jokatoisvuotinen tarve versokentällä ei ole niin suuri, että saataisiin riittävästi koulutettavia omalle kurssille. 

Toistaiseksi ei versopainotteisia partiojohtajan peruskoulutuksia järjestetä kysynnän vähäisyyden takia. Koska kaikki partiopiirit järjestävät näitä kursseja, suositellaan, että siinä vaiheessa kun asia tulee ajankohtaiseksi, käy heti ko. koulutuksen oman partiopiirin järjestämänä. 

Versojohtajapäivät pe 17.9. - su 19.9.2021 Sysmässä

versologo-musta-pieni

Versojohtajapäivät 2021 järjestetään samassa paikassa kuin vuonna 2020. Paikkana on siis Lahden kaupungin nuorisotoimen nuorisoleirikeskus ISORANTA Sysmässä Päijänteen rannalla. Ilmoittautuneista 36 ensimmäistä pääsee majoittumaan 2019 valmistuneeseen päärakennukseen. 

Ilmoittautuminen aukeaa elokuun 2021 alussa ja ohjeet siihen tulevat myös näille sivuille.