Versot ennakkotietoja

Ilmoittaudu Versovaellukselle 30.3.2021 mennessä

versologo-musta-pieni

Vuoden 2021 versovaellus pidetään viikolla 27 Hetta-Pallas-Jerissuvanto -reitillä. Tällä tietoa vaellukselle on lähdössä versoja ainakin Espoon Leppäversoista, Joensuun Haka-Versoista, Jyväskylän Versoista ja Lahden Versoista, mutta muistakin versolippukunnista tervetuloa mukaan! 

Ilmoittautuminen on auennut ja TÄSSÄ on linkki ilmoittautumiseen. Ensimmäisessä vaiheessa ilmoittautuminen on auki ti 30.3.2021 asti! 

Käy katsomassa jälkimäisestä dokumentista ilmoittautumisen kysymykset etukäteen ja varaudu lopussa maksamaan 100€ etumaksu (on osa 290€ kokonaismaksua) viimeiseksi, jotta saat ilmoittautumisesi voimaan! 

Linkki vaelluksen esitteeseen on TÄSSÄ.

Linkki vaelluksen saatekirjeeseen (mm ilmoittautumisen kysymykset) on TÄSSÄ

Linkki vaellukseen liittyvin esittelydioihin TÄSSÄ

 

 

Hiljaiset Päivät seuraavan kerran keväällä 2022

versologo-musta-pieni

Versovuoden kohokohta Hiljaiset Päivät jäävät myös vuonna 2021 väliin koronamääräysten takia. Seuraavia Hiljaisia Päiviä suunnitellaan keväälle 2022. 

Verso-ROK pe 20. - su 22.8.2021 Pöljössä

versologo-musta-pieni

Vuoden 2021 Verso-ROK järjestetään Luumäellä Pöljössä pe 20.8. - su 22.8.2021.

Vuorossa ovat ROK0 (perusleiritaidot ja peruspartiotaidot) ja ROK1. 

Ilmoittautuminen koulutuksiin aukeaa toukokuussa 2021 - osanottomaksu 50€/henkilö laskutetaan lippukunnilta jälkikäteen. 

ROK0 majoittuu sisätiloissa. 

* * *

SP:n ohjeen mukaan ROK (ryhmänohjaajakoulutus) on kahden viikonlopun mittainen koulutus, joka kuuluu samoajien ikäkausiohjelman alkuun pakollisena osiona. ROK antaa hyvät valmiudet toimia ryhmänjohtajana tai apulaisryhmänjohtajana. Versoilla suositellaan, että ensimmäisen kerran tullaan suorittamaan ROKia sinä vuonna, kun täyttää vähintään 14 vuotta (versoilla vuorovuyosin ROK1 ja ROK2 - ne voi suorittaa kummassa järjestyksessä tahansa). Versoilla voidaan ikärajasta joustaa, jos osallistuja on aloittamassa lippukunnassaan apulaisryhmänjohtajana. 

ROK0 Versoilla on perusleiritaitojen ja peruspartiotaitojen koulutusta, jossa ei ole vielä johtamiskoulutusta. Se on vapaaehtoinen ja sopii niille, jotka haluavat kerrata näitä peruspartiotaitoja ennen kuin osallistuu varsinaisen ROK-koulutukseen. Siksi ROK0:lle suoistusikä on sinä vuiona, kun täyttää 13 vuotta. 

* * * 

Koulutus järjestetään, mikäli koronamääräykset eivät kiellä korkeintaan 20 hengen tapahtumia. 

Versokisat tauolla --> partiopiirien kisoihin vain!

versologo-musta-pieni

Niinkuin partiotoimikunta on tähänkin asti suosittanut versoryhmiä ottamaan ainakin säännölliseen kevätohjelmaansa aina oman partiopiirin partiotaitokilpailut, niin kehotusta laajennetaan koskemaan myös syyskisoja. Versokisojen järjestäminen on tauolla, koska kisojen järjestämiseen tarvittaisiin vähintään kymmenen kisavartiota eikä niin suurta kysyntää versokentässä enää ole ollut. Lippukuntien kanssa keskusteluissa on tullut esille, että monesti versokisoihin on pitkä matka ja varsinkaan oranssi/vihreä-sarjoihin ei kilpilijoita haluta lähettää yksin. Partiopiirien kilpailut ovat laadukkaita ja yleensä kohtuulähellä!

Samoajapäivät 2021 --> pe 10.9. - su 12.9.2021 Turussa

versologo-musta-pieni

Turun Versot järjestävät vuoden 2021 samoajapäivät Turun Vapaakirkolla pe 10.9. - su 12.9.2021. Aiemmin tapahtumaa suunniteltiin tammikuun loppuun, mutta koronamääräysten takia se oli siirrettävä.  

 

Versopainotteinen PJPK - ei toistaiseksi

versologo-musta-pieni Versolippukunnat ovat toivoneet mahdollisuutta Partiojohtajan peruskoulutukseen, jossa on tuttuja Versoja kouluttamassa. Partiojohtajan peruskoulutus kuuluu partiopiirin järjestää ja niinpä yhteistyötä on tehty Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n kanssa joka toinen vuosi (2015 ja 2017). Vuosittainen tai edes jokatoisvuotinen tarve versokentällä ei ole niin suuri, että saataisiin riittävästi koulutettavia omalle kurssille. 

Toistaiseksi ei versopainotteisia partiojohtajan peruskoulutuksia järjestetä kysynnän vähäisyyden takia. Koska kaikki partiopiirit järjestävät näitä kursseja, suositellaan, että siinä vaiheessa kun asia tulee ajankohtaiseksi, käy heti ko. koulutuksen oman partiopiirin järjestämänä. 

Versojohtajapäivät pe 17.9. - su 19.9.2021 Sysmässä

versologo-musta-pieni

Versojohtajapäivät 2021 järjestetään samassa paikassa kuin vuonna 2020. Paikkana on siis Lahden kaupungin nuorisotoimen nuorisoleirikeskus ISORANTA Sysmässä Päijänteen rannalla. Ilmoittautuneista 36 ensimmäistä pääsee majoittumaan 2019 valmistuneeseen päärakennukseen. 

Ilmoittautuminen aukeaa elokuun 2021 alussa ja ohjeet siihen tulevat myös näille sivuille.