Versot tapahtunutta

Koirat Jyväskylän Versoista Partiomestariin 2014

Ensi syksynä nähtävään Partiomestari-televisio-ohjelmaan haettiin avoimella haulla kolmen hengen tarpojarythmiä. Tehtävänä oli esitellä oma vartio kahden minuutin video-otoksella. Maaliskuun lopulla partiopiirit asettivat niille tulleista hakijoista kukin kaksi vartiota ehdolle ja huhtikuun alussa ohjelman tuotantotiimi valitsi kustakin piiristä jomman kumman ehdollepannun mukaan ohjelmaan.

Lue lisää: Koirat Jyväskylän Versoista Partiomestariin 2014

Hiljaiset Päivät 21.-23.3.2014 Lahdessa

Tämän vuoden Hiljaiset Päivät kokosi 100 versopartiolaista Lahteen kristilliselle koululle. Osanottajia oli ainakin Helsingistä, Hämeenlinnasta, Jyväskylästä, Lahdesta, Tampereelta, Turusta ja Vantaalta. MAASTOKISAN TULOKSET TÄSSÄ LINKISSÄ.

DSC 0009 web

Kuva 1   Leipäpoikaa siirretään Jyväskylän bussista ennekuin päästin porukalla iltapalalle ennen avajaisia.

Lue lisää: Hiljaiset Päivät 21.-23.3.2014 Lahdessa

Partiotoimikunta kokousti 7.-8.2.2014

DSC 0043 yleiskuva smallVersojen partiotoimikunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kasvokkainkokoontumiseen Kiponniemeen pe 7.2. - la 8.2.2014. Ohjelmassa oli versotyön vision pohtimista vuonna 2013 tehdyn SWOT-analyysin pohjalta sekä Verso15 - Helpeen helistäjä -suurleirin tilanteen käsittely leirinjohtajan johdolla sekä muiden ajankohtaisten aiheiden käsittelyä. SVN:N johtokunnan kanssa käytiin lopuksi keskustelu versotyön ja PTK:n roolista.

Lue lisää: Partiotoimikunta kokousti 7.-8.2.2014

Tanskan sisarkirkon partiojohtajapäivillä 24.-26.1.2014

leadertraeff14-logoNeljä versojohtajaa osallistui tanskalaisen sisarkirkkomme det Danske Missionsförbundetin Leadertraeffiin Tanskan NMKY:n partioleirikeskuksessa Houens Oddessa (linkki) Koldingin kaupungin lähellä. Päivillä oli 40 henkilöä ja ohjelma jakautui kolmeen tasoon:

  • - aloittelevat vertaisjohtajat (kokemusta alle 2 vuotta)
  • - kokeneemmat ryhmänjohtajat (kokemusta yli 2 vuotta)
  • - aikuisjohtajat

Ulkomaisia vieraita oli 3 nuorta johtajaa Norjasta ja me neljä Suomesta. Tanskan sisarkirkkomme partiossa on tällä hetkellä mukana n. 200 partiolaista kuudessa lippukunnassa.

 Lauantai-iltana saimme mahdollisuuden kutsua heitä Helepeen Helistäjä -versosuurleirillemme ja vastaanotto oli positiivinen. Jälkikeskusteluissa tuli se käsitys, että Tanskasta on tulossa ryhmä vierailemaan leirilämme.

Lue lisää: Tanskan sisarkirkon partiojohtajapäivillä 24.-26.1.2014

Kaamosvaellus 30.12.2013 - 5.1.2014

Kuusi versoa oli kiinnostunut ja viisi oli lähdössä, mutta yhden sairastuttua loppujen lopuksi neljä versoa lähti Kaamosvaellukselle Pallastunturien taakse. Ensimmäisen yön vietimme Jerissuvannon aitassa. Koko Lapissa olon aikana emme nähhneet aurinkoa tai sinistä taivasta. Taivas oli pilvessä koko ajan ja lunta sateli silloin tällöin. Kaamoksen väriloisto jäi tällä kertaa näkemättä. Kelit olivat nollassa tai aivan pienellä pakkasella., välillä lumi tarttui suksen pohjaan hankalasti.

Lue lisää: Kaamosvaellus 30.12.2013 - 5.1.2014

Parikymmentä ruokailijaa versolounaalla HOPEssa

DSC 2061 partiolounaan  syojat laulamassa web500

Turun Vapaakirkkoon kokoontui parikymmentä versopartilaista Iska Knuuttilan kutsumana syömään edullinen ja kunnollinen ateria HOPE-nuorisotapahtuman lounastauolla  la 28.9.2013 klo 13 jälkeen. Kuvassa lauletaan ruokalaulua. Kutsu oli kiertänyt facebookissa ja tavoitti myös versopartiolaisia, jotka eivät päässet itse HOPE-tapahtumaan mukaan. Kiitokset Iskalle mukavasta tapahtumasta!