Ateriaraaka-aineiden kuivatus vaellukselle

 

Kirjoittajana ja kuvaajana tässä jutussa Tuomas Luotola.

Viime vuosina olen itse ruvennut entistä enemmän kantamaan tunturiin itse kuivaamiani ruoka-aineita. Syynä tähän on ollut ruoan maku, halvempi hinta valmiisiin ruokiin verrattuna ja kokeilumieli. Netistä ja kirjallisuus löytyy paljon vihjeitä ruokien kuivaukseen. Kuivaaminen on paljon helpompaa kuin miltä se aluksi tuntuu. Ja lähes mitä vain voi kuivata. Kokeile rohkeasti, itsekin aion jälleen tehdä niin.

Katso myös jutun video eri kasvisten kuivatustuloksista.

Jutun kuvassa on esitetty kuivatettuja raaka-aineita. Näistä sitä voi alkaa aterioita kehittämään. Kuivattua suippopaprikaa, bataattia, punajuurta, jauhelihaa ja kinkkua pusseissa, banaania ja yrttimaustettuja tomaatteja.

Keksitkö miten näitä aineksia voi hyödyntää aiemmassa ateriaehdotuksia sisältäneen jutun ruokalajeissa?

Alla olevassa videossa on esitetty kuivattamisen vaiheita.

Alla muutamia linkkejä joiden avulla voi tutusta ruokien kuivaamiseen.

https://tunturikeittio.com/ainesten-kuivatus/

http://www.duottar.net/Ruokaa/kuivaus.htm