Hopenet 2018 lauantain aamuhartaus

Pysähdy

Aloita olemalla hetki hiljaa, rauhallisesti ja Jumalaan keskittyen (2 minuuttia)

Voit tämän jälkeen myös kuunnella Chris Tomlinin ylistyslaulun Good Good Father

Lue Markus 1:33-38

33 Koko kaupunki oli kerääntynyt oven edustalle. 34 Hän paransi useita erilaisten tautien vaivaamia ja ajoi ulos monia pahoja henkiä. Hän ei antanut henkien puhua, koska ne tunsivat hänet. 35 Varhain aamulla, kun vielä oli pimeä, Jeesus nousi ja lähti ulos. Hän meni paikkaan, jossa hän sai olla yksin, ja rukoili siellä. 36 Simon ja hänen toverinsa riensivät etsimään Jeesusta. 37 ja löysivät hänet. He sanoivat hänelle: "Kaikki etsivät sinua." 38 Mutta Jeesus sanoi: "Me lähdemme nyt täältä ja menemme naapurikyliin. Minun on saarnattava sielläkin, sitä vartenhan minä täällä olen."

Hartaus

Kohtaamme joka päivä haasteen "riisua vanha minämme" ja elää aidosti ja autenttisesti omana "uutena itsenämme". Jeesuksen elämässä me voimme nähdä tällaisen autenttisuuden.

Kapernaumin kaupungin pienen herätyksen keskellä, Jeesus oli valmis laittamaan sivuun sen paineen että kaikkien huomio oli hänessä, ja lähtemään liikkeelle toiseen paikkaan. Hän tunsi Isänsä, joka rakasti häntä ja joka oli antanut hänelle tehtävän. Koska Jeesus eli uskollisena todelliselle luonnolleen, monet pettyivät häneen. Esimerkiksi:

  • Hän petti perheensä jopa siihen asti että he pohtivat onko hän sekaisin päästään (Markus 3:21)
  • Hän petti oman paikkakuntansa, Nasaretin, asukkaat. Kertoessaan todellisen luontonsa ja tehtävänsä - Messiaanisuutensa - he halusivat työntää hänet jyrkänteeltä alas (Luukas 4:28-29)
  • Hän petti lähimmät ystävänsä, kaksitoista opetuslasta. He odottivat Jeesukseen olevan voittoisa Messias-kuningas. Kun hän petti heidän odotuksensa, monet lakkasivat seuraamasta häntä.
  • Hän petti kansanjoukot. He halusivat maallisen auttajan joka ruokkisi heidät, ratkaisisi kaikki heidän ongelmansa, häätäisi Rooman miehitysvallan, tekisi ihmeitä ja pitäisi inspiroivia puheita. He kävelivät pois hänen luotaan.
  • Hän petti uskonnolliset johtajat. He eivät arvostaneet hänen häiritsevää panostaan heidän normaaliin teologiseen keskusteluun. Lopulta he pitivät Jeesuksen toimintaa demonisten voimien ilmentymänä ja naulitsivat hänet ristille.

Kysymys pohdittavaksi

Mikä on sinulle tyypillinen tapa antautua ennemmin ihmisten odotuksille, kuin olla skollinen sille, mitä Jeesus sanoo sinun olevan?

Rukous
Jeesus, olen kiitollinen että sinä ymmärrät millaista on tuntea ympäristön odotukset. Tunnen näiden odotusten musertavan paineen ajoittain. Herra, opeta minua rakastamaan toisia hyvin mutta pysyen samalla uskollisena sinulle. Aamen.

Lopetus

Lopeta olemalla täysin hiljaa (2 minuuttia)

 

(Kirjasta Emotionally Healthy Spirituality Day by Day, Peter Scazzero, s. 37-38)