Hopenet 2018 sunnuntain aamuhartaus

Pysähdy

Aloita olemalla hetki hiljaa, rauhallisesti ja Jumalaan keskittyen (2 minuuttia)

Voit tämän jälkeen myös kuunnella Kari Joben esittämän ylistyslaulun "I am not alone"

Lue 1 Samuel 17:38-40; 45

38 Saul puki Daavidin ylle oman sotapaitansa, pani pronssikypärän hänen päähänsä ja puki hänen päälleen haarniskan. 39 Daavid sitoi vielä miekan vyölleen. Mutta näissä varusteissa hän ei pystynyt kävelemään, sillä hän ei ollut koskaan ennen käyttänyt sellaisia. Daavid sanoi Saulille: "Minä en voi näissä edes kävellä. En ole koskaan käyttänyt tällaisia." Ja Daavid riisui ne yltään. 40 Daavid otti sauvansa, valitsi joenuomasta viisi sileää kiveä ja pani ne paimenlaukkuunsa, jossa hän piti tavaroitaan. Sitten hän lähti linko kädessä astumaan kohti filistealaista. … 45 Mutta Daavid vastasi: "Sinä tulet minua vastaan mukanasi miekka, tappara ja keihäs, mutta minä tulen sinua vastaan Herran Sebaotin nimessä. Hän on sen sotajoukon Jumala, jota sinä olet pilkannut.

Hartaus

Jo nuorena miehenä Daavid tunsi sekä itsensä että Jumalan. Riisuttuaan Saulin sota-asun päältään, hän lähti kohtaamaan valtavaa Goljatia ainoastaan linkonsa ja muutaman sileän kiven kanssa, luottaen elävään Jumalaan.
Toisin kuin Daavid, useimmat meistä kuluttavat koko elämänsä koskaan oikeasti tuntematta itseään. Tiedostamatta me elämme jonkun toisen elämää, tai ainakin jonkun toisen odotusten mukaisesti. Olemme niin tottumattomia olemaan todellinen itsemme, että näyttää melkein mahdottomalta tietää mistä edes aloittaa. Thomas Merton kuvailee yleistä toimintatapaamme näin:

"Käytän elämäni tavoitellen nautintoa … valtaa, kunniaa, tietoa ja rakkautta peittääkseni todellisen minäni…  Kiedon kokemuksia ympärilleni ja vaatetan itseni mielihaluilla ja kunnialla kuin kääreillä tehdäkseni itseni näkyväksi itselleni ja maailmalle. Ikään kuin ruumiini olisi näkymätön ja voisi tulla näkyväksi vain kun jotain näkyvää asetetaan sen pinnalle. Näiden suojien alla minulla ei todellisuudessa olekaan substanssia. Olen ontto. Nautintojeni ja kunnianhimoni alla minulla ei ole kestävää perustusta. … Ja kun pinta otetaan pois jäljelle jää vain alastomuuteni, tyhjyyteni ja onttouteni."

"Väärän minuuden" kerrosten  riisumisen tie on etenkin aluksi hyvin raskas. Prosessia häiritsevät sekä sisällämme että ympärillämme vaikuttavat vahvat voimat. Samaan aikaan maailmankaikkeuden Jumala on tehnyt asuntonsa sinuun (Joh. 14:23) ja sama kirkkaus jonka Jumala antoi Jeesukselle, on annettu myös meille (Joh. 17:21-23).

Kysymys pohdittavaksi

Mikä voisi olla yksi väärä kerros/side todellisen minäsi ympäriltä, jonka Jumala kutsuu sinua tänään poistamaan?

Rukous

Jeesus, suo minullekin Daavidin rohkeus vastustaa kiusausta elää elämää, joka ei ole sinun antamaasi. Vapauta minut Goljateista joita edessäni on ja negatiivisista äänistä joita kuulen niin usein. Auta minua kuuntelemaan ja seuraamaan sinun ääntäsi tänään. Jeesuksen nimessä, Aamen.

Lopetus

Lopeta olemalla täysin hiljaa (2 minuuttia)


 

(Kirjasta Emotionally Healthy Spirituality Day by Day, Peter Scazzero, s. 38-39)