Kantokiltaraati kokoontui 24.8.2011

kantokiltalogo

Versopartiolaisten Kantokillan eli vanhojen sekä nykyisten versojohtajien ja tukijoiden kiltaraati kokoontui 24.8.2011 Hämeenlinnassa. Paikalla oli liki kaikki raadin jäsenet. Kokoontumisessa käsiteltiin Kantokillan roolia Navigaattori2012-versosuurleirillä ja mm. millä tavalla Kantokilta toteuttaa tehtäväänsä versoperinteiden siirtämisessä nuoremmille sukupolville ja versopartiolaisuuden tietoisuuden kasvattamisessa.

Selkeästi nousi esille se, että Naviggaattori2012-versosuurleirillä Kantokilta ottaa vastuulleen johtajakahvilan. Siitä tulee partiomainen – tähän panostetaan kunnolla ja rakentamisen suunnittelu päätettiin käynnistää samoinkuin siellä tarjottavien tuotteiden valinta. Todettiin, että leirikioski toimii leirin omilla voimilla ja siihen Kantokilta ei ota osaa. Kannettiin huolta kuitenkin siitä, että karkkimyynti ei karkaisi käsistä ja siksi päätettiin tehdä esitys leiriorganisaatiolle asian hallitsemiseksi.

DSC_1194A

Kuva   Raadin kokouksessa vasemmalta Jorma Terävä, Aake Huurresalo, Lea Mäki, Lea Hietanen ja Ari Kastepohja

Keskustelua käytiin myös Kantokillan omista tunnusmerkeistä, riittääkö nykyinen nahkainen merkki, joka tulee partiopaidan oikeaan hihaan. Kokouksessa tullutta ideaa nahkamerkin lisäksi päätettiin kehittää edelleen ja sovittiin mallikappaleen tekemisestä ennenkuin asiaa voidaan käsitellä lisää.

Kantokiltalaiset tapaavat syyskuussa Versopäivillä Ahtelan nuorisoleirikeskuksessa. Kantokiltaan voi liittyä edelleen ja toivotaankin, että monet entiset versot sekä myös nykyiset tukijat tulisivat mukaan. Niinpä päätettiin järjestää seuraava jäseneksilyömistilaisuus Versopäivillä Sauvossa su 11.9.2011 klo 9.30 tapahtuvan Versokäräjien osana. Samoin myös Navigaattori2012-versosuurleirillä päätettiin järjestää jäseneksilyömistilaisuus näkyvästi jossakin suuressa leirin kokontumisessa sen osana.