Kokeillaanko kotona: Toiminnallinen joulukalenteri

IMG 2482Tämän joulukalenterin takoitus on aktivoida perhettä toimimaan yhdessä. Liitteenä on 24 eri tekstiä/tehtävää itse tehtyyn joulukalenteriin.  Tekstit ohjaavat lapsia valmistautumaan jouluun ja keskustelemaan siitä. Lisäksi tehtävät ohjaavat lapsia huomioimaan lähimmäisen.

Helpoimmillaan joulukalenteri on kivasti päälystetty pieni laatikko, jonka lapset saavat etsiä joka päivä. Voit myös ommella pienet pussukat, joissa jokaisessa on päivän numero. Laita pussukat roikkumaan narulle. Pikaversion tästä saat käyttämällä kirjekuoria. Joulukalenterin voit askarrella myös vanhoista tulitikkulaskeista.

Laatikkoon/pussukkaan tms. voi laittaa tekstin lisäksi esimerkiksi tarroja, kiiltokuvia, karkkia, pieni rusinapaketti tai muuta mukavaa yllätystä (ilmapallo, hiussolki, kulkuset jne.). Yllätys voi olla myös tehtävään liittyvä. Esimerkiksi koristeluun liittyen mukana voisi olla joulukuusen koriste. Piparkakkuja askarrellessa mukana voi olla piparkakkumuotti. Korttia askarrellessa kiilleliimaa.

Tulosta tekstit ja leikkaa ne erilleen. Tekstit voi liimata värikkäälle kartongille ja ne voidaan koristella. Voit tulostaa tekstit, joissa on päiväykset mukana, tai ilman päiväystä olevat, jolloin tehtäviä on helppo järjestää uudelleen perheen aikataulujen mukaan.

Tulosta itsellesi sopiva: 

Värilliset kortit päivämäärillä Mustavalkoiset kortit päivämäärillä
Värilliset kortit vain tekstein Mustavalkoiset kortit vain tekstein
Muokattava versio korttien teksteista  

 

Ideoita seimiasetelmaan voit katsella täältä

5.12. Mikä ihmeen kim-leikki?