Kotipyhis, viikko 2

Opetus 2 - Valitsen hyviä esikuvia: Naemanin palvelustyttö kertoo Jumalan rakkaudesta

Aikuiselle tiedoksi

Raamatun teksti: 2. Kun. 5:1-19

Tunnin oppimistavoite: Aito ihminen
- Voimme luottaa Jumalaan kaikessa
- Kerromme myös toisille Jumalan rakkaudesta

Alkulaulu ja alkurukous

- Lauletaan yhdessä ”Pieni sydän” - https://www.youtube.com/watch?v=hLkYhw65Z5I&list=OLAK5uy_kKPzXIVmjvS3SsymV8DosSwOvnVNCR7UE&index=3
Laulun sanat löytyvät Jippiimission diasarjasta, diat 17-20: https://drive.google.com/file/d/0ByJT8kL43oCXSnJ6V3FTbmZJY1k/view
- Rukoillaan yhdessä. Lasketaan käsi oman pään päälle ja pyydetään kekseliäisyyttä siinä, miten voimme osoittaa rakkautta. Lasketaan käsi suun eteen ja pyydetään apua rakastavien sanojen sanomiseen. Taputetaan kasiä yhteen ja pyydetään, että tekemisemme saisivat olla iloksi ja avuksi toisille. Lasketaan kädet varpaisiin ja pyydetään, että kaikkialla, missä olemmekin, voisimme olla Jumalan rakkauden lähettiläinä. Lasketaan käsi sydämelle ja rukoillaan, että se saisi olla täynnä Jumalan rakkautta, rauhaa ja iloa.

Raamatun kertomus

- Katsotaan Nasta Raamis –kertomus pienestä palvelustytöstä: http://www.tv7.fi/vod/player/41106/

Terkkuja kavereille

- Tehdään lyhyt video toisille seurakuntamme kotipyhäkouluille. Kerrotaan siinä, mikä oli kivoin juttu, josta äsken juttelimme. Lähetetään video oman seurakunnan pyhisläisten whatsappiin tms. viestiketjuun.
- Katsotaan kavereiden lähettämiä kotipyhisvideoita.

Jutellaan

- Kenelle me voisimme kertoa Jumalasta, joka rakastaa ja auttaa?
- Pieni palvelustyttö lähetti Naemanin profeetta Elisan luo, koska tyttö itse ei voinut ratkaista Naemanin ongelmaa. Kenen luo me voimme lähettää ne ystävämme, joiden ongelmia emme osaa yksin ratkaista?
- Missä kaikessa Jumala on meidän perhettämme auttanut? Onko jotakin, jossa tarvitsemme Hänen apuaan tänään?

Pelataan: Viestinviejä
Muodostetaan kaksi paria. Kumpikin pari saa ison paperin, kirjeen. Kuljetetaan kirjettä pareittain kahden pelaajan selkien välissä. Kumpi joukkue saa ensiksi kirjeet maaliin, voittaa.

Piirretään tilanne, jossa minä voisin kertoa Jeesuksesta muille tai henkilö, jolle voisin kertoa Jeesuksesta.

Leikitään
Näytellään yhdessä Naemanin ja Elisan kohtaaminen. Luetaan tekstiä Raamatusta ja lapset saavat näytellä samalla improvisoiden.