Kotipyhis, viikko 4

Opetus 4 - Valitsen hyviä esikuvia: Sarpatin leski huolehtii toisista

Aikuiselle tiedoksi

Raamatun teksti: 1. Kun. 17

Tunnin oppimistavoite: Aito ihminen
- Voimme luottaa Jumalaan kaikessa
- Huolehdimme toisista

Alkulaulu ja alkurukous

- Lauletaan yhdessä ”Pieniä tekoja” https://www.youtube.com/watch?v=utixo0p1Ytk&list=OLAK5uy_kKPzXIVmjvS3SsymV8DosSwOvnVNCR7UE&index=10&t=0s
Laulun sanat löytyvät Jippiimission diasarjasta, diat 54-57: https://drive.google.com/file/d/0ByJT8kL43oCXSnJ6V3FTbmZJY1k/view
- Rukoillaan yhdessä. Pyyfdetään sitä, että Jumala pitää huolta meistä ja läheisistämme, ja sitä, että voimme puolestamme pitää huolta mahdollisimman monista ihmisistä ympärillämme.

Raamatun kertomus

- Katsotaan Nasta Raamis –kertomus Eliasta ja Sarpatin leskestä: https://www.tv7.fi/vod/player/41101/

Terkkuja kavereille

- Tehdään lyhyt video toisille seurakuntamme kotipyhäkouluille. Kerrotaan siinä, mikä oli kivoin juttu, josta äsken juttelimme. Lähetetään video oman seurakunnan pyhisläisten whatsappiin tms. viestiketjuun.
- Katsotaan kavereiden lähettämiä kotipyhisvideoita.

Jutellaan

- Mitä leskirouva mahdollisesti mietti, kun Elia tuli pyytämään häneltä leipää?
- Onko meistä joskus tuntunut siltä, ettemme haluaisi auttaa toista? Mitä olemme silloin tehneet?
- Onko meidän lähipiirissämme ihmisiä, joita voisimme auttaa? Miten?

Pelataan: “Öljyä riittää”
Tarvitaan pesusieni, 2 ämpäriä / vesiastiaa, mitta-astia pistelaskua varten. Sopii ulkotilaan.
Täydestä ämpäristä pitää hakea vettä tyhjään ämpäriin pesusienellä. Yksi kerrallaan haetaan vettä muutaman metrin päässä olevasta ämpäristä. Muut odottavat jonossa tyhjän ämpärin vieressä ja hakuvuoroa vaihdetaan, kunnes ensimmäinen ämpäri on tyhjä. Lopuksi mitataan, kuinka paljon vettä saatiin talteen jälkimmäiseen astiaan.

Leivotaan: Tehdään kertomuksen aineista (ja vähän muistakin) teeleipätaikina. 2 dl kaurahiutaleita, 2 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, ½ tl suolaa, 2 dl maitoa tai vettä, 2 rkl öljyä. Taikinaan voi lisätä myös porkkanaraastetta tai juustoraastetta. Sekoitetaan ensin kuivat aineet ja lisätään sitten neste ja öljy. Taputellaan uunipellille sentin paksuisiksi leipäsiksi. Paistetaan 225-asteisessa uunissa .n 15 min.

Syödään yhdessä.