Lippukunnan starttipalaveri ma 10.8.2015 Seinäjoella

Useamman vuoden tauolla ollutta Sarka-Versot -lippukuntaa kokoonnuttiin käynnistämään 38 eri-ikäisen henkilön voimin Seinäjoen Vapaakirkon alasaliin maanantaina 10.8. lippukunnanjohtaja Urho Korpaeuksen johdolla.

DSC 1555 web

Kuva 1   Lippukunnanjohtaja Urho Korpaeus avaa tilaisuutta

Paikalla oli lapsia vanhempineen, lähes kaikki seurakunnan työntekijät, Pohjanmaan Partiolaiset ry'n Ylivieskan toimispisteen työntekijä Heidi Männistö sekä versosihteeri Ari Kastepohja. Parituntisen kokoontumisen aikana aikuiset saivat kuulla nykyisestä partio-ohjelmasta niin versosihteeriltä kuin paikallisen partiopiirin edustajalta. Lapsille oli järjestetty omaa ohjelmaa. Lopuksi kokoonnuttiin kaikki yhteen Liisa Korpaeuksen johtamaan loppurukoukseen ja sisaruspiiriin.

Seurakunnan johtava pastori Hannu Räty kertoi, että seurakunta on tukemassa partiotyön käynnistämistä ja lippukunnanjohtaja Urho Korpaeus sanoi, että kokoontumisen pohjalta näyttäisi siltä, että ainakin yksi sudenpentulauma saataisiin käyntiin, mutta että jo pelkästään seurakunnassa olisi myös vanhempia lapsia, jotka haluaisivat lähteä partioon. Perinteisesti partio on vetänyt mukaan myös lapsia seurakunnan ulkopuolelta. Tällä hetkellä asia on vahvana rukousaiheena, että näillekin lapsille löydettäisiin johtajat ja saataisiin heillekin ryhmät käynnistettyä. Joka tapauksessa aloittavia ryhmänjohtajia lähetetään partiopiirin alkusyksyn kursseille saamaan eväitä tehtäväänsä.

DSC 1566 web loppurukous lattialla

Kuva 2   Loppuhartaus pidettiin piirissä myrskylyhtyjen ja kynttilöiden äärellä

.