Luiro'17-tiedote – joulukuu 2016

Vuosi meinaa loppua kesken ihan juuri… Tässä joulukuun tiedote siitä mitä tällä hetkellä vaelluksesta on tiedossa.

Tärkeimmät tiedot ja deadlinet (jatkossa pidetään ajantasaisena myös Ennakkotietoja-sivun Luiro-jutussa):

Luiro’17 on vaellus 2004 tai aiemmin syntyneille:

 • “tavallisille” kävelykuntoisille perusterveille nuorille ja aikuisille
 • versoille, taustayhteisölle, heidän lähipiirilleen ja ystäville
 • UK-puistossa Sodankylässä Suomen Lapissa ke 19.- to 27.7.2017
 • la 22.7. illasta - ma 24.7. aamuun yhteinen leiri Luirojärvellä, jossa partiomaista ohjelmaa
 • maastossa liikutaan 4-10 hlön vaellusryhmissä, joita johtaa vj (väh. 18 v.)& vja (väh. 15 v.)
  • vaellusryhmät kootaan keväällä
  • valmistelut vaellusryhmissä pääosin huhti-toukokuun aikana
 • partiomaisella hinnalla, osallistumismaksu asettuu 250-350 € väliin. Summa varmistuu maaliskuussa, maksu kahdessa erässä huhti- ja kesäkuussa
  • hintaan sisältyvät kuljetukset, muonat vaellukselle ja saunat Kiilopäällä vaelluksen jälkeen
 • tavoitteena saada mukaan n. bussilastillinen (n. 30 hlö), jotta yhteiskuljetus toteutuu
 • vaelluksen johtajina Christian Kivimäki, HVVS ja Tuomas Luotola, HäHaVe
 • ennakkoilmoittautuminen netissä bit.ly/2gzMFLW heti kun on kiinnostunut

Ota heti tammikuussa retkeilyteema ja tulevalle vaellukselle osallistuminen ryhmässäsi, lippukunnassasi ja myös perheessäsi. Muistathan että tämä tapahtuma on ihan tavallisille ja normaalikuntoisille, perusterveille ihmisille – et tarvitse triathlontaustaa selviytyäkseen tunturiolosuhteista :)

Myös vaellusryhmänjohtajia etsitään edelleen! 

 

***

Nyt huomio versojohtajat ja miksei muutkin osallistujat!

Vaelluksen johtajat ovat ihan normaaleja työssäkäyviä ihmisiä, mutta valitettavasti sellaisia, joille erinäisistä työsyistä toukokuun aika on varsin kiireistä. Kesäkuussa harvalla lippukunnalla enää on viikkotoimintaa ja viestinnän mahdollisuudet heikentyvät niin että osallistujia ei enää kannata isossa mittakaavassa haalia: silloin keskitytään jo ilmoittautuneisiin ja matkaan sitoutuneisiin ja heidän kanssaan reissun toteuttamiseen.

Näiden realiteettien vuoksi haluamme vaelluksen johtajina painottaa, että  KAIKKI (no joo, ehkä n. 90 %) vaelluksen suunnittelusta ja valmisteluista tulee olla tehtynä HUHTIKUUSSA!

Ja tästä taas seuraa, että vaellusryhmien ja -ryhmienjohtajien on oltava kutakuinkin kasassa MAALIS-HUHTIKUUN TAITTEESSA, jotta valmistelutyöt eivät muutu mahdottomiksi hoitaa. Vaellukselle ilmoittautumisen määräaika tulee olemaan 9.4.2017 ja vaellus suunnitellaan ja hankinnat hankitaan sillä osallistujatiedolla, joka tuolloin on tiedossa. Mm. kuljetukset, ohjelmaratkaisut ja eritoten tapahtuman budjetti päätetään tuolloin.

Aikaa ei siis ole liikaa! Olkaat siis hyvät ja huolehtikaa kukin osaltanne, että otatte lippukunnissanne ja viikkokokoontumisissanne vaellukselle osallistumisen arvioitavaksi ja ilmoittaudutte reippaasti ja sankoin joukoin mukaan. Uskomme, että tapahtumasta tulee hengeltään upea, yhteinen versotapahtuma, jos saamme hieman kourallista suuremman joukon mukaan!

****

Joulukuun vaellusartikkeleissa on luvassa tietoa tapaturmista ja hygieniasta ja näihin liittyvien ongelmien ennaltaehkäisystä vaellusolosuhteissa. Kaksiosaisen jutun ensimmäinen osa ilmestyy lähipäivinä ja jälkimmäinen osa ennen uutta vuotta. Myös vaellusperinteiden arvoa aiotaan valottaa joulu- ja tammikuussa. Kuukauden vaelluskasvona esittäytyy lähivuosina Versoille hyvinkin tutuksi tuleva henkilö, joka säilyköön toistaiseksi salaisuutena. Vihje: se ei ole joulupukki.

Lisäksi videotuotantoyhtiömme on tuottamassa epätrendikkäästi väkivallatonta, mutta muuten jännittävää youtube-viihdettä ruoanlaitosta vaellusolosuhteissa. Videoita julkaistaan heti niiden valmistuttua, yrittäkäähän niiden talvisista kulisseista huolimatta ajatella kesäisesti :)

****


Jos Joululomalla haluaa käyttää aikaa versovaelluksen edistämiseksi voit:tutustua UK-puistoon luontoon.fi tai retkikartta.fi -palveluissa

 • pohtia millaista reittiä haluaisit kävellä ja mitä nähdä matkalla Luirojärvelle
 • kysyä partiokaveriltasi onko hän lähdössä mukaan
 • kysyä tuntemaltasi lapinkävijältä lähtisikö hän ryhmänjohtajaksesi
 • huoltaa retkivarusteitasi
 • ulkoilla ja käydä kävelyllä normaalia pidemmällä lenkillä – ota eväät ja termari mukaan!

****


Luiro’17 -staabi toivottaa rauhallista joulun odotusta ja hyvää uutta vuotta oheisen talvisen vaelluskuvan myötä. Staabimme näyttää toistaiseksi kovin pieneltä. Toivommekin joululahjaksi ennakkoilmoittautumisia osallistujilta ja pestikyselyitä vaellusryhmänjohtajiksi ja apulaisvaellusryhmänjohtajiksi innokkailta lapinkävijöiltä!

Hyvää joulua!