Luiro'17-tiedote – marraskuu 2016

Versovaelluksella on nyt johtajat, ajankohta ja nimi – ja perusreitit. Christian Kivimäki ja Tuomas Luotola voivat iloisina kertoa, että kesän aikataulut ovat nyt varmistuneet ja Versovaellus Luiro’17 pidetään 19.–.27.7.2017. Tervetuloa mukaan!

 

Vaelluksen yhteinen leiri- ja lepopäivä pidetään Luirojärven länsirannalla sunnuntaina 23.7.  Vaellus kantaa tätä paikannimeä.

 

Vaelluksen johtajat toivovat ennenkaikkea, että vaelluksesta tulisi hyvin suunniteltu ja turvallisesti toteutettu. Tämä edellyttää, että valmistautuminen ja ryhmäytyminen alkaa jo ennen reissua. Siksi vaellukselle ilmoittautumisen aikaraja tullaan asettamaan hyvin varhaiseen kevääseen. Toimi siis heti jos olet kiinnostunut ja ennakkoilmoittaudu - se ei sido sinua muuhun kuin vastaamaan aikarajan ylityttyä lähdetkö vai etkö. Tästä linkistä pääset suoraan antamaan tietosi.

 

Ajankohdan julkaisun myötä vaelluksella on myös ohjelma-/aikataulurunko

 

Reittisuunnitelmat tehdään toistaiseksi kahdesta maastoonlähtökohdasta. Mahdollinen kolmas lähtöpiste toteutetaan jos lähtijämäärä ylittää 30 henkilöä. Samasta lähtöpaikasta huolimatta reittejä pystytään personoimaan kunkin vaellusryhmän toiveiden mukaan. Kantavana ajatuksena on kuitenkin, että kun maastoonlähtökohdat ovat Kiilopää ja Aittajärvi, edetään molemmista kolmen päivän aikana Luirojärvelle.

 

Paluu tapahtuu vastakkaiseen maastoonlähtökohtaan. Tässä on ajatuksena, että aiemmin samaa reittiä eri suuntaan tullut ryhmä jättää maastoon toiselle ryhmälle löydettäväksi rasteja mukavilla yllätyksillä ja tehtävillä varustettuna.

 

 

Selvittelyssä on myös “Versojen Base Camp”. Ajatuksena on, että partioperheet voisivat osallistua mukaan lapsineen ja viettää retkeilypainotteisen viikon  tukikohdasta käsin päiväretkiä tai lyhyempiä yöretkiä tehden. Tälle osalle tarvitaan innostunut vetäjäpari, sopiva tukikohtarakennus on tiedossa, mutta saatavuutta selvitellään.

 
 

Tarvitsemme edelleen apua… monessa asiassa. Lippukunnat, nyt on paras aika toimia: ottakaa tapahtuma keskusteluun!

 

Tärkeimpinä:

  1. Vaellusryhmien johtajia haetaan edelleen – katso pestikuvaus tästä linkistä, pesti alkaa huhtikuussa ja tämä porukka on lopulta tärkein toteuttava taho. Ilman ajoissa mukaan tulevia lisäkäsi- ja jalkapareja tapahtuma ei toteudu!

  2. Verso Base Camp -rinnakkaistapahtuman vetäjäpari

  3. Vaellukselle tarvitaan mainosjuliste – kiinnostaisiko sinua piirtää, maalata, tehdä kollaasi… ota yhteyttä versovaellus at gmail piste com!

  4. Näppärän webmasterin paikka olisi tarjolla – tehtävänä toimittaa ja kuvittaa tapahtumatiedotteita ja artikkeleita
 
 

Hinta-arvio osallistumiselle

Matkalle tullaan ilmoittamaan sitova hinta heti kun kuljetusmuoto varmistuu. Tässä vaiheessa voimme todeta, että yhteiskuljetuksella järjestettynä hinta tulee olemaan n. 250-350 €:n tietämillä.

Matkakulut käyttävät tästä rahamäärästä merkittävimmän osan (100-150 €/hlö) ja loput kuluvat vaellusruokiin (n. 10-15 €/hlö/vrk), majoitus-/saunapalveluihin (n. 10-15 €/hlö) ja loput karttatulosteisiin ja vaellus- ja iltanuotio-ohjelman toteuttamiseen tarvittaviin materiaaleihin kuten polttoaineisiin ja vaikkapa WC-paperiin.

 
 

Kyseessä on “jokapojan” ja “jokatytön” tapahtuma – ei extremeurheilutapahtuma!

 

Vaelluksen johtajina haluaisimme tähdentää, että tämäkin versotapahtuma on ihan kaikille lähtökriteerit (ikä ≥ 13 v. + normaali peruskunto) täyttäville versoille ja heidän kutsumilleen vieraille tarkoitettu.

 

Versovaelluksille on aiemmin osallistunut normaaleja viikkotoiminnassa kokoontuvia ryhmiä ja partiolaisten vanhempia, kavereita, serkkuja jne. Valitettavasti viimeaikaisten vaellusten osallistujamäärä on ollut pienehkö. Osallistujamäärä ei ole tietysti itseisarvo, mutta järjestäjinä haaveenamme olisi, että osallistujia olisi pitkästä aikaa reilusti: bussilastillinen. Tällöin tapahtumakin jäisi Versojen kollektiiviseen muistiin paremmin ja muutenkin yhdessäolo olisi “me yhdessä” sijaan “ME YHDESSÄ!”.

 

Osallistujana sinun ei tarvitse olla hampaisiin asti merkkituotteilla retkeilyvarusteltu, jään ja roudan läpi puskeva vaellushirmu. Kyseessä ei ole extreme-urheilulaji vaan rauhallista kävelytahtia etenevä retki hyvässä seurassa. Kunnioitus Lapin luonnossa toimimiseen pitää kuitenkin olla koska liikumme hyvin syrjäisissä paikoissa. Siiihen haluamme olla järjestäjinä ohjaamassa, joten ei huolta: olet tervetullut olit sitten ensikertalainen tai kokenut eräjorma tai -pirkko!

 

Jos siis lippukunnan johtajana luet tätä: ottakaa lippukuntana vaellukselle osallistuminen vakavasti harkintaanne. Vaellus Lapissa antaa valtavan hyvää kokemusta, valmiuksia ja ennen kaikkea rutiinia retkien järjestämiseen myös etelässä, sillä tapahtumassa toimitaan retkiolosuihteissa useiden päivien ajan.

 
 

****

 

Siinäpä tärkeimmät!

 

Marraskuussa ilmestyy jälleen pikkuartikkeieita, mutta mm. Versojohtajapäivien valmistelun viemän ajan vuoksi vähemmän kuin aiempina kuukausina. Tulossa on tarinaa ainakin kartoista, reiteistä ja vesistönylityksistä sekä Karhunhammmas-vaellusmerkistä. Myös uusi versovaelluskasvo vastaa vakiokysymyksiimme aivan lähipäivinä. Seuraahan sivustoa!

 

Joulukuussa sitten jälleen lisää suunnittelun edistymisestä. Ajatus oli tehdä ainakin alustavat kyselyt yhteiskuljetuksen järjestämisestä Turku-Helsinki-Jyväskylä-Oulu-Kiilopää kuljetus toteuttamiselle.

 

Pidetään ajatukset kesäisinä :)