Luiro'17-tiedote – tammikuu 2017

Luiro17 logo pien

Tässä tammikuun tiedote!

Tärkeimmät tiedot ja deadlinet löytyvät koostettuna Luiro-jutussa)

****

Joulukuu ei tuonut yhtään uutta ennakkoilmoittautumista. Ennakkoon kiinnostuksestaan on tällä tavalla ilmoittanut 5 henkilöä. Myös vaellusryhmänjohtajia etsitään edelleen! 

Otathan tammikuussa retkeilyteeman ja tulevalle vaellukselle osallistumisen keskusteluun ryhmässäsi, lippukunnassasi ja myös perheessäsi.

Vähääkään kiinnostuneen kannattaa ennakkoilmoittautua. Ennakkoilmoittautuminen ei vielä sido mihinkään, mutta kiinnostuneiden määrästä ja kiinnostuneiden antamista tiedoista on paljon apua kun arvioidaan tapahtuman toteuttamistapaa!

Lippukuntiin on lähtenyt myös Luiro'17 julisteita ja flyereita – pyydä oma flyerisi lippukunnan johtajistolta!

Yhteiskuljetuksen alustavat selvitykset ja kyselyt etenevät verkalleen koko ajan. Pääasiassa selvityksiä tehdään siinä pyrimmekö saamaan oman kuljettajan ja edullisen ajoneuvon vuokralle vai joudummeko ostamaan palvelun kokonaisuutena. Olkaahan yhteydessä jos sinä tai tuttavasi voitte asiassa auttaa. Pelkällä ajokortilla tosin ei kuskiksi pääse: myös ammattipätevyys vaaditaan.

Ulkomaalaisosanottajista tehtiin periaatepäätös (vielä ei ole ketään ilmoittautunut), että heidän telttakuntansa pyritään saamaan osaksi suomalaisia vaellusryhmiä. Päätöksen tästä tekevät vaellusryhmänjohtajat oman ryhmänsä osalta. Elleivät vaellusryhmät lähde tähän mukaan niin järjestämme 1-2 suomalaista mukaan ulkomaalaisten omaan vaellusryhmään. Ajatuksena tässä on, että saisimme suomalaista vaelluskulttuuria sanoitettua paikallisen suulla pelkkien opastaulujen ja tulosteiden sijaan. Tulijoita tuskin kuitenkaan on aivan valtavasti. Vaelluksen mainosmateriaalien tai edes osan kääntäminen englanniksi pitäisi tehdä – tällaisesta lyhyestä pestistä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä :)

Muuten toistaiseksi mitään konkreettisempaa hankintaa tai tiedustelua ei ole käynnissä, vaan asiat alkavat kulminoitua kun ennakkoilmoittautumisten määrä kasvaa ja vaellusryhmille alkaa löytyä johtajia.

****

Tammikuun juttujen pääteemana on ruoka ja vesi. Iso osa näistä vaellusartikkeleista onkin jo julkaistu. Vuoden vaihteessa julkaistiin Kati Larkkosen juttu Karhunhampaan suorittamisesta. Heti tammikuun alkupäivinä päästiin lukemaan Tuomas Luotolan koostamia vaelluksen ateriaehdotuksia ja toinen juttu ruoanvalmistuksesta retkiolosuhteissa. Jälkimmäiseen liittyi myös Youtube-video.

Lähipäivinä julkaistaan vedenhankintaa sekä ruokien kuivatusta käsittelevä juttu. Myöhemmin tammikuussa pääsee lukemaan Jyväskylän Versojen Perinneruoka-nimisen aterian historiaa Tarja Sovijärven kirjoittamana.

***

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Talvi taitaa olla valkoinen nyt koko maassa – nautitaan siitä.

Untitled Panorama1 pien

Kuvassa ollaan telttailemassa 17.2.2009 rapsakkaassa -18 °C lämpötilassa Kevon luonnonpuistossa.