HYVÄN LEIRIMUISTON TEKIJÄ SAA PAIKAN!

 52315740 2044073379018103 1854523499243110400 nAjattelepa elämääsi kirjana, jolla ei ole otsikkoa eikä takakantta, mistä lukea kirjan sisällöstä. Kun lähdet lukemaan kirjaa, et pysty heti hahmottamaan, miten alun tapahtumasarjat ja yksittäiset kuvatut hetket liittyvät juonen kehittelyyn ja mitkä noista kuvatuista asioista ovat erityisen merkityksellisiä tulevien juonenkäänteiden kannalta. 

JD on viikko, jolloin kymmenet vapaaehtoiset kokoontuvat toteuttaakseen leirin, jonka aikana ollaan syttymässä ja sytytyttämässä elämänjanoa ja kylvämässä uusien juonenkäänteiden siemeniä niin leiriläisten kuin staffin elämään! Älä väheksy yhtäkään kohtaamista! Koskaan et tiedä, mikä katse, kohtaaminen, ”miten menee”-hetki, samaan pöytään istahtaminen johtaa johonkin suureen. Kuluu vuosi tai vuosikymmen ja sitten joku päivä koet tällaisen hetken: ”Moi, mä en tiedä muistatko kuka mä oon, mutta oltiin samalla leirillä viisi vuotta sitten ja siellä sä tulit yhdellä iltapalalla istumaan mun viereen…” ja sitten saat kuulla, mihin kaikkeen tuo hetki johti.

On siistiä erottaa viikko elämästä keskittyäkseen ihan vain Jeesukseen ja siihen porukkaan, jonka Jeesus on ohjannut tänä vuonna yhtä aikaa tälle leirille. Mitähän kaikkea tästä tällä kertaa seuraa? 

LÄHDE MUKAAN!

 

Lähde mukaan toteuttamaan parempaa tarinaa! Tässä on kuvauksia tehtävistä, joihin kaipaamme tekijöitä. Lue, mitä on tarjolla, innostu ja lähde mukaan! Jos et löydä paikkaa, joka kuulostaa sulta, laita viestiä tai soita leirin johtajille: jutellaan ja mietitään, josko jotain sopivaa kuitenkin löytyisi!

 

KESÄN JD:N AVOINNA OLEVAT PAIKAT

TOIMI NÄIN:

1.Lue tehtävän kuvaus tarkasti. Joihinkin tehtäviin vaaditaan yli 18 vuoden ikää. Muuten kaikki tehtävät ovat avoimessa haussa kaikille.

2.Valitse sinua kiinnostavat tehtävät ja täytä hakukaavake. Merkitse lisätietoja kohtaan järjestyksesi, mikä tehtävä sinua kiinnostaa ensisijaisesti (1), mikä toissijaisesti (2) ja mikä kolmanneksi (3).

3.Hakukaavakkeen täytettyäsi jää odottamaan vastausta. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin 15.4. mennessä

4.Huomaathan, että useat tehtävät vaativat osallistumista Hope in Action koulutukseen, joka järjestetään Tampereella 17.-19.5. Varaathan tämän kalenteristasi.

5.Leirillä työtehtävissä toimivat eivät maksa leirimaksua, mutta sitoutuvat maksamaan 20€.n ruokarahan, mikäli ruokailevat leirillä. Raha sisältää koulutuksen tehtävään, majoituksen koululla sekä ruuat leirin aikana.

 

HAKUKAAVAKE

 

Juontajat: 

-          Koko JD leiri kokoontuu aamuisin ja iltaisin yhteiseen saliohjelmaan.

-          Juontajat ovat ne tyypit, jotka nostattavat fiilistä, sanoittavat ja selittävät, mitä milloinkin tapahtuu ja miksi ja toimivat matkaoppaina leirijoukolle ohjelmakokonaisuuden osuuksista toisiin.

-          Juontajat toimivat osana leirin salitiimiä ja juontamista valmistellaan yhdessä tiimin kanssa.

-          Aiempaa kokemusta ei tarvita mutta juontajan on hyvä kokea ajatus lavalla olemisesta luontevana.

-          Juontajat osallistuvat Hope in Action koulutukseen 17-19.5. 

Ryhmänjohtaja (isonen): 

-          140 leiriläiselle tarvitaan joukko isosiskoja ja -veljiä.

-          JunnuDyniksen leiriläiset jaetaan ryhmiin, joita johtaa aina yksi täysi-ikäinen ja yksi vuonna 2003 syntynyt tai tätä vanhempi nuori.

-          Isoset toimivat ehkäpä leirin tärkeimmässä tehtävässä, lähimpänä leiriläisiä.

-          Tällä kunniapaikalla toimiessa on mahdollisuus huomata, rohkaista, nostaa, tsempata, auttaa ja jakaa leirin kokemukset ja tunnelmat tuoreeltaan juuri sen joukon kanssa, jolle tätä leiriä valmistellaan! 

-          Ryhmänojaajien tulee osallistua Hope in Action koulutukseen 17-19.5. 

Siivoustiimi: 

-          Pidetään leirin yleisilme siistinä ja samalla iloitaan siitä, että ollaan toteuttamassa yhdessä jotain arvokasta! Roskisten tyhjentämistä, pöytien pyyhkimistä, ruokailutilan siistimistä.

-          Helppoa ja hauskaa, kun tehdään yhdessä. Tervetuloa mukaan!

-          Siivoustiimiin voit mainiosti osallistua, vaikka et voisikaan olla paikalla koko viikkoa. 

Päivystäjä:

-          Missä Arttu on?!? Kun henkilövahvuus leirillä on kaksisataa, on hyvä pitää kirjaa siitä, ketä kulloinkin löytyvät sisältä ja ketkä seikkailevat ulkona.

-          Päivystäjä on leirin turvallisuutta ylläpitävä ovi-poliisi sekä leiripuhelinta hallussaan pitävä leirin yhteyshenkilö.

-          Päivystäjän tulee olla täysi-ikäinen.

-          Päivystäjän rooli voidaan mainiosti jakaa myös useammalle henkilölle, jolloin koko leirin ajaksi sitoutuminen ei ole välttämätöntä.

Valokuvaaja/videokuvaaja: 

-          Jokainen leiri ja tapahtuma on kokemus, joka eletään ja koetaan kerran.

-          Stop, rewind, pause, play toimintoja ei ole käytössä, mutta kun leirin hetkiä tallennetaan kuviksi ja liikkuvaksi kuvaksi, voidaan palata jälkikäteen fiilistelemään, mitä kaikkea tämän vuoden JD oli.

-          Näissä tehtävissä toimivat henkilöt kuuluvat salitiimiin.

Kanavavastaava:

-          Harrastatko tai osaatko taitoja, joita olisit valmis välittämään eteenpäin?

-          Leirillä järjestetään erilaisia toimintakanavia, joihin leiriläisten joukko jakautuu mieltymystensä mukaan.

-          Toimintaa järjestetään kolmena päivänä kaksi tuntia kerralla.

-          Urheilua, kädentaitoja, ilmaisua, erilaisten taitojen kartuttamista, miksipä ei vaikka lyhytelokuvien arviointia tai sarjakuvien luomista!

-          Jos sinulla on idea kanavasta, jota haluaisit olla toteuttamassa, hae tähän pestiin!

-          Jokaisessa kanavassa tulee olla ainakin yksi täysi-ikäinen kanavanvetäjä.

-          Kanavanvetäjän ei välttämättä tarvitse osallistua koko leiriin. Voit myös tulla vain pitämään oman kanavasi tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 13.30-16.00.

Yövalvoja:

-          Öiseen aikaan sekä leiriläiset, että leiriä toteuttava vapaaehtoisten joukko lepää ja kerää voimia seuraavaa päivää varten, mutta turvallisuudesta ei tingitä!

-          Leirirauhaa pidetään yllä yötä päivää. Yövalvojat toimivat pareittain ja yövuoro jaetaan alkuyön ja aamuyön vahtivuoroihin.

-          Yövalvojien tehtävänä on huolehtia, että jokainen leirijoukon jäsen voi nukkua yönsä rauhassa ja mahdollisiin yöllisiin avuntarpeisiin saadaan apua.

-          Yövalvojien tulee olla täysi-ikäisiä. Yövalvojaksi voi ilmoittautua joko yhteen tai useampaan yövuoroon.

Ensiapuvastaava:

-          Löytyykö sinulta voimassa oleva ensiapukortti tai oletko terveydenhuoltoa opiskeleva tai alalla työskentelevä?

-          Näin suurella leirillä on hyvä olla ensiapuhenkilöitä vaikka useampia. Voit lähteä toteuttamaan leiriä koko viikoksi tai vaikka pariksi päiväksi. 

04-tiimiin:

-          Oletko kasvanut JunnuDynis iästä ulos, mutta ajatus leiristä silti houkuttelee.

-          Tämä tiimi on tarkoiettu vain 2004 syntyneille

-          04 –tiimin jäsenet tulevat palvelemaan leireillä erilaisissa tehtävissä.

-          Hakiessasi tähän tiimiin sitoudut maksamaan 75€ leirimaksua, jos tulet valituksi.