Nuoria jo 70 vuotta!

70vuottakeha 5 smallVuonna 2017 on SVN:n 70-vuotis juhlavuosi teemalla Nuoria jo 70 vuotta.

Evankeliumi tavoittaa vuosittain tuhansia lapsia ja nuoria paikallisten seurakuntien ja valtakunnallisten leirien/tapahtumien kautta. Vapiksen lapsi- ja nuorisotyö kasvaa ja voi hyvin.

Juhlavuoden kampanjalla etsimme 70 uutta kuukausilahjoittajaa. Ala investoimaan hengelliseen työhön lasten ja nuorten parissa! Voit itse valita kuukausilahjoituksen summan, esimerkiksi 10€, 25€, 100€.

Kerätyillä varoilla järjestämme vuosittain sadoille lapsille ja nuorille hengellisiä leirejä ja tapahtumia, koulutamme seurakuntien ohjaajia, ja valmistamme materiaalia uuden sukupolven opetuslapseuttamista varten.

Seuraa kampanjan etenemistä kuvasta! Kun kehä on kokonaan kultainen, tavoite on saavutettu.

Osallistu tästä!

Uudet tukijat saavat numeroidun kunniakirjan sekä kullanvärisen rintamerkin, jossa on SVN:n vanha logo.

 

Vapiksen historiaa

Vapaakirkollista nuorisotyötä on tehty aivan liikkeen liikkeen alkuajoista lähtien. Liikkeen parissa on pidetty pyhäkouluja varmuudella jo 1877 (Huomisen juuret, s.9). Pyhäkoulu voisi siis pitää vuonna 2017 vaikka 140-vuotisjuhlat!

Suomen Vapaakirkko perustettiin vuonna 1923 ja samalla Suomen Vapaakirkon Nuorten Christian Endeavour-liitto (CE) liitettiin kirkkoon (ibid, s. 21)

Vuonna 1927 perustettiin Vapaakirkon varhaisnuorisoliitto tukemaan kouluikäisten parissa tehtävää työtä. Vuonna 1929 ensimmäinen Vapaakirkollinen partiolippukunta perustettiin Tampereelle.

Nykyinen Vapaakirkon nuorisotyön kattojärjestö, Suomen Vapaakirkon nuoret ry, perustettiin Jyväskylässä 7.6.1947.