Partiojohtajan peruskoulutus

versologo-musta-pienisp-logo sin2

Kuvaus: Suomen Partiolaisten koulutusjärjestelmän mukainen koulutus, josta vastaa partiopiiri 

Tavoitteet: Partiojohtajan peruskoulutus, jonka suoritettuaan voi anoa partiopiiristä partiojohtajan valtakirjaa ja sitten on pätevä 2 vuoden jälkeen hakeutumaan KoGi-koulutukseen

Keskeinen sisältö: Sisältö Suomen Partiolaisten määritysten mukaan piirin koulutusryhmän valvonnassa 

Muuta: Koulutus, jossa on ollut Versoja kouluttamassa, on järjestetty parittomina vuosina, seuraavan kerran todennäköisesti 2019. Kaikissa partiopiireissä järjestetään ko. koulutus vuosittain. 

Versokentältä on kuulunut toiveita, että järjestettäisiin säännöllisesti PJPK'ta, jossa olisi ainakin osa kouluttajista Versoja. Versot ovat tehneet yhteistyötä Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n kanssa (partiopiiri) siten, että Versot ovat järjestäneet yhdessä partiopiirin kanssa parittomina vuosina yhden Partiojohtajan pitkän viikonlopun peruskoulutuksen (3 vrk). Tämä on toteutettu vuosina 2015 ja 2017 toukokuussa. 

Haasteena on se, että Versoja ei riitä 10 henkilöä yhdelle kurssille, mikä on yleensä ko. koulutuksen toteuttamisen minimivaatimus. Niinpä koulutukset järjestetään yhteistyössä partiopiirin kanssa. Perinteinen helatorstaiviikko ei onnistu vuonna 2019, jolloin olisi seuraava kerta järjestää ko. koulutus. Tähän PTK ja koulutusministeri etsivät ratkaisuja ja sovitusta toteutuksesta informoidaan Versopostissa ja tällä sivulla. 

Osallistumismaksu luokkaa 90 euroa ja ilmoittautuminen/peruminen Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n ohjeiden mukaisesti.