Partiojohtajan peruskoulutus oli 14.-17.5.2015 Partiokolkassa

Kaikkiaan kahdeksan kurssilaista keräsi 13 vuoden tauon jälkeen järjestetty partiojohtajan peruskoulutus toukokuussa 2015. Kurssia saa järjestää vain partiopiirit, joten se oli virallisesti Järvi-Suomen Partiolaiset ry'n kurssi.

DSC 4619 teltan pystytys WEB

Kuva 1   Kurssiin kuuluvalle yöretkelle käveltiin 6 km:n päähän retkipaikalle, jossa yövyttiin ruotsalaisessa 12 hengen sotilasteltassa (kuva: Antti Nikala)

Kurssin johtajan toimi versosihteeri ja muina kouluttajina olivat Esa Mangeloja Jyväskylän Versoista, Petra Pullinen Palokan Partiolaisista ja Antti Nikala Tikkakosken Partiolaisista. Ilmapiiri oli hyvin läheinen ja kaikki oppivat tuntemaan toisensa kurssin aikana. Kurssilaisia oli kuudesta eri versolippukunnasta.

Koulutuksen sisältö noudatti 2014 päivitettyä kurssimäärittelyä ja yhdessä erässä pidetyn kurssin jälkeen kurssilaisilla on vielä edessään jälkityö. Siitä hyväksytysti raportoituna heille lähetetään kurssitodistus ja itse tehty nahkainen woggle.

Versolippukunnanjohtajille on lähtenyt 22.5.2015 kysely siitä, kuinka paljon tarvetta olisi vastaavalle kurssille 2016 tai 2017.

DSC 4751RAJ vaaka ryhmakuva WEB

Kuva 2  Päätöskuvassa Ari ja kurssilaiset (kuva: Antti Nikala)