Virtuaalinuorisotyö

priscilla-du-preez-ptA 7ODacAk-unsplashEtsitkö keinoja tehdä nuorisotyötä virtuaalisesti? Tässä muutamia ideoita. Haasteiden lisäksi nimittäin, poikkeukselliset ajat avaavat uusia mahdollisuuksia nuorisotyölle. Ehkä joku sellainen nuori liittyy mukaan verkon yli, joka ei uskaltaisi tulla kirkkorakennukseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Suosittele kristillisiä podcasteja:

Jeesuksen jäljillä (OM)

Harhaoppia (Markus Finnilä)

Liminaalitila (Henri Hermunen)

Mukillinen motivaatiota (Niina Kiviniemi)

Areiopagi

Mikitalk (Mikke Tiainen)

Raamattupodi - 365 päivää

Pekka ja Neea Perho Podcast

Uskovaiset Nuoret - live

 

Käytä digitaalisia viestikanavia ahkerasti:

On selvää, että nuoret ovat monien viestikanavien ja –ryhmien kautta jatkuvassa yhteydessä keskenään. Myös seurakunnissa on käytössä erilaisia pikaviestiryhmiä. Meidän on siis helppoa pitää yllä nuorten yhteisöä, vaikka emme voikaan tulla toistaiseksi yhteen fyysisesti. Nuoret voivat myös jakaa linkkejä omille ystävilleen tai linkit voi laittaa seurakunnan nettisivuille.

Järjestä nuortenilta virtuaalisesti:

Tee nuorteniltaan runko, kuten tekisit normaalistikin (Rukous johdetusti tai ryhmänä, Ylistyshetki, Opetus, Keskustelua yhdessä tai pienryhmissä, Tarjoilua, Yhteisiä leikkejä ja pelejä). Voit sisällyttää siihen lähes kaiken mitä nuortenillassa tehdään muutenkin.
Sovi virtuaalinuortenillalle alkamisaika ja pidä huolta, että kaikilla halukkailla on mahdollisuus löytää osallistumislinkki. Käytä sellaisia sähköistä työkalua, jolla normaalistikin viestit nuorten kanssa ja joista voit jakaa osallistumislinkin nuorille pikaviestipalvelussa.

Pidä nuortenilta livestreamina kotoasi käsin. Tähän hyviä ilmaisia työkaluja ovat esimerkiksi Youtube livestream tai Facebook live. Livelähetyksissä kannattaa päästää nuoret myös kommentoimaan lähetystä. Jos nuoria on kohtuullisen vähän, voitte järjestää yhteisen konferenssipuhelun esimerkiksi Google Hangouts -työkalulla. Maksullisia työkaluja ovat esimerkiksi Zoom tai Skype for Business.

Yhdistä nuorteniltaan WhatsApp-ryhmä. Keskustelkaa opetuksen aiheesta ryhmässä. Rukoilkaa WhatsAppissa kirjoittamalla rukousaiheita.

Käytä nettipelaajien suosimia viestityökaluja, kuten Discord tai Twitch. Esimerkiksi Discordin avulla voit luoda ”nuorteniltapalvelimen” ja avata sinne puhe- tai tekstikanavia, joissa nuoret voivat jutella aiheesta tai aiheen vierestä. Yksi puhekanava voi olla yhteistä rukousta varten. Twitch puolestaan on helppo työkalu, jolla voit luoda livestreamin, jota katsomaan mahtuu vaikka tuhansia ihmisiä (Kommentointi edellyttää kirjautumista.)

Toteuta ylistyshetki joko livestreamissa tai Youtubesta löytyvien ylistysvideoiden linkkejä jakamalla.

Toteuta leikkejä ja pelejä, joihin voi osallistua kirjoittamalla. Voit käyttää myös virtuaalisia alustoja, kuten Google dokumetteja tai vaikka virtuaalifläppitaulua nimeltä flinga.

Käytä valmiita opetuksia. Jos et halua pitää opetusta itse livenä, käytä esimerkiksi nuorisoalfan, Lumon, NUA:n, The Bible Projectin tms. opetusta ja keskustelkaa siitä yhdessä.

Panosta myös henkilökohtaisiin viesteihin. Loistavan virtuaalisen nuortenillankin jälkeen nuori helposti kokee olonsa yksinäiseksi. Panosta siksi henkilökohtaisiin viesteihin ja soittoihin. Sinulle pieni vaiva, tsemppiviestin tai kuulumiskysymyksen lähettäminen, voi olla nuorelle tosi iso juttu! Tärkeintä ei nimittäin ole pitää juttuja pyörimässä, vaan rakastaa.