Versokäräjät pidettiin Helsingissä 19.9.2015

 Tulosta 

Vuoden 2015 Versokäräjät pidettiin syksyn Versopäivien aluksi lauantaina19.9.2015 Helsingin Vapaakirkon alasalissa 37 partiolaisen voimin. Osanottajia oli 9 versolippukunnasta.

DSC 2167 web anna saa versoansiomerkin

Kuva 1   Versokäräjien alussa Versosihteeri Ari Kastepohja luovutti Vantaan Jokiversojen lippukunnanjohtaja Anna Hyrskylle Versojen pronssien ansiomerkin.

Partiotoimikunnan puheenjohtajan Christian Kivimäen johdolla käytiin Versokäräjien esityslistaa läpi. Alkurukouksen jälkeen järjestäydyttiin ja kuultiin kaikkien 16 versolippukuntien tilanteesta lyhyt katsaus. Tilastoissa näkyi kokonaisuutena pientä kasvua ja neljän viimeisen vuoden aikana Versojen määrä oli noussut viidesta ja puolesta sadasta kuuteen ja puoleen sataan. Versosuurleirin jälkeen oli useammssa lippukunnassa ollut positiivista liikehdintää.

DSC 2156 web versokarajat yleiskuva

Kuva 2   Kuva juuri Versokäräjien alussa

Lea Hietanen kertoi Kantokillan tilanteesta ja siitä, että versosuurleirillä oli valittu uusi kiltaraati, jonka jäsenistä oli kokouksessa paikalla neljä viidestä varsinaisesta jäsenestä.

Katsauksessa menneeseen käytiin läpi versotapahtumia edellisten Versokäräjien jälkeen. Erityisenä ilonaiheena oli kesällä ollut versosuurleiri, josta leirinjohtajat kertoivat saadun hyvää palautetta.

Toimintavuoden 2016 toimintasuunnitelman kohdalla kesän merkittäviksi tapahtumiksi nousevat vierailu Norjaan sisarpartion kansalliselle partioleirille sekä osallistuminen kansalliselle Roihu2016-finnjamboreelle. Jälkimmäisen osalta todettiin, että partiotoimikunnassa oli ajateltu, ettei versoleirilippukuntaa muodosteta, vaan Versot menevät partiopiirinsä lähilippukuntien kanssa yhteisiin leirilippukuntiin. Halutessaan versolippukunnat voivat olla suoraan toisiinsa yhteydessä, jos haluavat samaan leirilippukuntaan.

Partiotoimikunnan ehdotus partiotoimikunnan organisoimisen muutoksesta siten, että kullakin jäsenellä olisi oma vastuualue, hyväksyttiin yksimielisesti. Mallissa kutakin jäsentä kutsutaan ministeriksi.

Keskustelujen jälkeen valittiin partiotoimikuntaan valittiin seuraavat henkilöt:

Partiotoimikunta kokoontuu seuraavan kerran kasvokkainkokoukseen 23.-25.10.2015 ja tähän pyydetään jo myös uudet valitut jäsenet mukaan. Kaksi nykyisistä jäsenistä on loppuvuoden ulkomailla ja ovat estyneitä toimikunnan työskentelystä.

Kokouksen lopussa käsiteltiin Antti Virran esille tuomaa mahdollisuutta versopartiolaisina ottaa palvelutehtävä Vapaakirkon kesäjuhlilla 2016. Pohdittiin, saadaanko kerättyä riittävästi ihmisiä työvuoroihin, vaikka itse asian toteutus toisi versopartiolaisia hienosti esille. Asian jatkokäsittely siirrettiin partiotoimikunnalle.

Viimeiseksi Ari Kastepohja kertoi Vapaakirkon Kristillisen kasavtuksen työryhmän työstämästä 70 partiohartauden vihkosesta. Hartaudet on tehty tarpojia varten ja siinä yksi hartaus kahden talven jokaista koloiltaa varten. Vihkoja oli jaossa tulosteina kokouksessa ja materiaali on luettavissa ja tulostettavissa Vapiksen sivuilta: www.vapis.fi --> resurssipankki --> versomateriaalit.