JunnuDynis

Kesän 2023 leirin tiedotus leirin omalla sivustolla.

kahdeksan nuorta tanssimassa
kymmeniä varhaisnuoria koulun eteisessä oleskelemassa

JunnuDynikset ovat 11-14 -vuotiaille tarkoitettuja valtakunnallisia leirejä, jotka järjestetään juhannuksen tienoilla sekä joululoman aikaan. Leiripäivät koostuvat koko leirin yhteisistä tilaisuuksista, joissa voidaan sekä pitää hauskaa yhdessä että oppia enemmän Jumalasta, ryhmähetkistä, joissa tutun kaveripiirin kanssa pohdiskellaan syvemmin elämää, sekä kanavista, joissa luovuus ja tarve ilmaista itseään pääsevät valloilleen.

Näkynämme on  olla nostamassa uutta, Jumalaa rakastavaa sukupolvea. Tahdomme junnujen oppivan tuntemaan Jumalan ja Hänen voimansa. Raamatun opettaminen ja siitä keskusteleminen junnuille merkityksellisellä kielellä sekä Pyhän Hengen läsnäolon kokeminen ovat kulmakiviä Jumalan tuntemisessa. Näitä tahdomme leirillä opetella.

Tahdomme nähdä junnujen kasvavan opetuslapsina, ihmisinä, joiden usko elää vahvasti myös leirien ulkopuolisessa arjessa. Raamatun lukeminen, Jumalalle puhuminen ja Hänen äänensä kuuleminen ovat luonnollinen osa jokaisen uskovan elämää, ikään katsomatta. Junnut voivat ja saavat olla opetuslapsia jo nyt, juuri oman ikäisinään.

Haluamme auttaa junnuja palvelemaan omalla paikallaan Jumalan valtakunnassa. Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa vapauden antamista; lupaa, opastusta ja kannustusta toisten ihmisten palvelemiseen omilla lahjoillaan. Palveleminenkaan ei ole iästä kiinni – jokaisella on mahdollisuus auttaa toista lähemmäs Jumalaa.

Tämän kaiken keskellä tahdomme ohjata junnuja kunnioittamaan itseään ja toisia. ”Jokainen on Jumalalle arvokas” ei ole vain kaunis ajatus, vaan totuus, joka ohjaa sanoja ja tekoja.