Seuris

Vapaaseurakunnat järjestävät 15-vuotiaille nuorille seurakuntakoululeirin eli Seuriksen. Leireille osallistuu yli sata nuorta kaikkialta Suomesta. Leirit järjestetään Tampereen Teopoliksella ja Jyväskylän Kiponniemessä. Leirejä koordinoi Suomen Vapaakirkon Nuoret (SVN) ry.

seuris1
DSCF6021-1
Seuris on monella tavalla ikimuistoinen kokemus: saa oppia kristinuskosta, Jumalasta ja Raamatusta, pohtia elämän suuria kysymyksiä, luoda uusia ihmissuhteita sekä nauttia sketseistä iltanuotiolla ja vapaa-ajan aktiviteeteista. Oppitunneilla opettavat seurakuntien nuorisotyöntekijät ja nuorisotyön vastuulliset ja opetusmateriaalina käytetään Kohti Elämää -kirjaa (Päivä Oy, 2009). Isosilla on tärkeä rooli Seuriksella: he toimivat leiriläisistä muodostettujen pienryhmien johtajina ja helposti lähestyttävinä, leiriläisiä hieman vanhempina esikuvina. Isoset heittäytyvät hulvattomiin rooleihin iltanuotioilla ja jakavat iltaohjelmissa omakohtaisia kokemuksia elämästä. Iltaohjelmissa myös rukoillaan, lauletaan ylistyslauluja ja kuullaan myös opettajien ajatuksia elämästä ja uskosta.
Jos sinulla on liikuntarajoite, jokin vamma tai pitkäaikaissairaus, älä heti ajattele, että et voisi päästä mukaan leirille! Ota yhteyttä ja voimme keskustella asiasta. Seurikset ovat savuttomia ja päihteettömiä.

Ilmoittautuminen kesän 2022 Seuriksille

2022 leirien ilmoittautumisaika päättyi 28.2.2022.

Huoltaja, tai huoltaja ja leiriläinen täyttävät ilmoittautumislomakkeen yhdessä. Tietojen täyttämisen jälkeen sinut ohjataan maksamaan rekisteröintimaksu (100 €). Ilmoittautuminen on valmis vasta rekisteröintimaksun maksamisen jälkeen.

Leireillä otetaan valokuvia ja videoita, joita SVN voi käyttää oman toimintansa markkinoinnissa ja tiedotuksessa. Voit kieltää sinusta otettujen kuvien käytön ottamalla yhteyttä SVN ry:n toimistoon.

Lataa tästä Seuriskortti hukkuneen tilalle.

Isoshaku

Seuriksilla tarvitaan suuri joukko ryhmänjohtajia eli isosia. Isoseksi voi hakea, jos omasta leiri-iästä on kulunut kaksi vuotta. Isoseksi voi hakea vaikka ei olisi itse käynyt Seurista. Haku on avoinna 1.11.-28.2. eli isoshaku on päättynyt. Jokaisen valitun isosen on osallistuttava isoskoulutukseen, joka järjestetään toukokuussa.

Haluatko Seurikselle ryhmänjohtajaksi? Isoshaku on auki 28.2.22 asti täällä

Leirikirje

Leirikirje lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla maaliskuussa 2022. Tämän jälkeen se ilmestyy ladattavaksi myös tänne. City-Seuris Tampere – Seuris 1 Kiponniemi – Seuris 2 Kiponniemi

Hinnasto ja laskutus

Seuris-leirin todellinen hinta on 610 € / leiriläinen. Omavastuuosuus vapaaseurakunnan jäsenille on 310 € ja muille kuin vapaaseurakunnan jäsenille 460 €. Rekisteröintimaksu (100 €) maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Loppulasku (210 € tai 360 €) lähetetään huoltajalle sähköpostilla keväällä 2022.

Sponsorointi

Onko leirimaksun suuruus este Seurikselle osallistumiseen? Voit anoa leirisponsoria lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostilla vapis(ät)svk.fi. Kerro anomuksessa lyhyesti tilanteestanne sekä paljonko pystyisitte maksamaan leiristä itse. Emme voi luvata, että kaikki halukkaat saavat sponsoritukea.

Seuris-sponsoriksi ryhtyminen

Monella perheellä leirimaksu on kynnys osallistumiselle. Sinä voit auttaa vähävaraista perhettä maksamalla osan nuoren leirimaksusta! Lahjoitetut rahat käytetään anomusten mukaan 100 % leiriläisten leirimaksujen alentamiseen.

Jos haluat ryhtyä yrityssponsoriksi (saada laskun), lähetä meille sähköpostia vapis(ät)svk.fi.

Seuris Special 2022

Seuris Special on joka toinen vuosi järjestettävä, erityistarpeisille nuorille suunnattu konsepti. Seuris Special on oma pienryhmänsä ison leirin sisällä.

Seuris Special järjestetään City-Seuriksella, Tampereella. Valitse siis ilmoittautuessasi paikkakunnaksi Tampere. Seuris Special on muita leirejä lyhyempi ja sen päivämäärät ovat 13.6.-18.6.2022.

Seuris Specialin hinta Vapaakirkon jäsenille on 169 €.
Muille, kuin Vapaakirkon jäsenille Seuris Specialin hinta on 250 €.

Jos nuorellasi on erityistarpeita, ota ajoissa, mielellään jo leiriä edeltävänä vuonna, yhteyttä sähköpostitse: vapis(ät)svk.fi tai vammaistyö(ät)viadia.fi.

Lataa Seuris Special -opas.

Peruutusehdot

Leirin peruutus 30.4. mennessä: Palautetaan koko leirimaksu (-25 € toimistomaksu).
Leirin peruutus 31.5. mennessä: Palautetaan puolet leirimaksusta.
Leirin peruutus 1.6. jälkeen: Ei palautusta.

Sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan palautetaan leirimaksu (-25 € toimistomaksu).