Seuris

tekstilogo seuris

Vapaakirkossa ei ole rippikoulua, vaan Seurakuntakoulu, eli Seuris. Leireille osallistuu yli sata nuorta kaikkialta Suomesta. Leirit järjestetään Jyväskylän Kiponniemessä. Leirejä koordinoi Suomen Vapaakirkon Nuoret (SVN) ry.

16 nuorta istuu metsän keskellä kolmessa rivissä katsoen kuvan ulkopuolelle oikealle
seitsemän nuorta selkä kameraan päin. jokaisen paidan selässä teksti seuris 2020

Seuriksella pääset mukaan iloiseen ilmapiiriin, jossa pidetään hauskaa, pelataan pelejä, uidaan ja tutustutaan kristinuskoon vapaakirkollisesta näkökulmasta. Monien mielestä paras juttu on se, kun saa tutustua nuoriin eri puolilta Suomea. Leirejä johtavat kokeneet nuorisotyöntekijät ja ne on rakennettu sinua ajatellen.

Jos sinulla erityistarpeita (liikuntarajoite, vamma, pitkäaikaissairaus) niin leiri on myös sinua varten! Ota yhteyttä ja voimme löytää parhaan tavat toteuttaa leiri.

Kaikki Seurikset ovat savuttomia (tupakka, vape, nuuska, jne) ja päihteettömiä.

Vuoden 2024 Seuristen ilmoittautuminen on päättynyt

Seuriksille voi kuitenkin vielä mahtua mukana. Kysy paikkaa Seurikselle toimistostamme sähköpostilla svn(at)svk.fi. Paikkoja on vielä seuraavilla leireillä: Seuris 2, Seuris Special ja Eräseuris.

  • Seuris 1 Jyväskylän Kiponniemessä 10.-20.6.2024.  – leiri täynnä
  • Seuris 2 Jyväskylän Kiponniemessä 22.7.-1.8.2024.
  • Seuris Special, eli erityistä tukea tarvitsevien Seuris toteutuu pienryhmänä Seuris 2 leirin yhteydessä 22.-26.7.2024 (lisätietoja alla)
  • Eräseuris Hetta-Pallaksella 26.6.-7.7. Tukikohtana Jerissuvanto Muoniossa.

Kiponniemi on upea leiriympäristö, jossa pääset lähelle kaunista luontoa ja järvimaisemaa ja leirikeskuksen erilaiset aktiviteetit ovat läsnä.

Huoltaja, tai huoltaja ja leiriläinen täyttävät ilmoittautumislomakkeen yhdessä. Tietojen täyttämisen jälkeen sinut ohjataan maksamaan rekisteröintimaksu (100 €). Ilmoittautuminen on valmis vasta rekisteröintimaksun maksamisen jälkeen.

Leireillä otetaan valokuvia ja videoita, joita SVN voi käyttää oman toimintansa markkinoinnissa ja tiedotuksessa. Voit kieltää sinusta otettujen kuvien käytön ottamalla yhteyttä SVN ry:n toimistoon.

Hukkasitko seuriskortin? Lataa tästä uusi.

Seuris Special järjestetään 2024

Seuris Special on joka toinen vuosi järjestettävä, erityistarpeisille nuorille suunnattu konsepti. Seuris Special on oma pienryhmänsä ison leirin sisällä.

Seuris Special järjestetään jälleen vuonna 2024, ja sinne voi tulla vaikka olisi jo muutaman vuoden yli-ikäinen.

Jos nuorellasi on erityistarpeita, ota ajoissa, mielellään jo leiriä edeltävänä vuonna, yhteyttä sähköpostitse: vapis(ät)svk.fi ja vammaistyö(ät)viadia.fi.

Lataa Seuris Special -opas.

Seuristen alueelliset ennakkotapaamiset

Tule tapaamaan muita leirille tulijoita jo ennen leiriä ja kuulemaan lisää leiristä. Tapaamiset järjestetään ennen nuorteniltaa leiriläisten kesken ja siitä voi jäädä osallistumaan myös nuorteniltaan.

Lauantaina 13.4.
  Hämeenlinnan Vapiksella kello 17
  Helsingin Vapiksella kello 17:45

Perjantaina 26.4.
  Seinäjoen Vapiksella kello 19
  Tampereen Vapiksella kello 17
  Jyväskylän Vapiksella fye. illan yhteydessä kello 19

Perjantaina 17.5.
  Porin Vapiksella kello 19

Perjantaina 24.5.
  Raision Vapiksella kello 18

Isoshaku

Isosilla on tärkeä rooli Seuriksella: he toimivat leiriläisistä muodostettujen pienryhmien johtajina ja helposti lähestyttävinä, leiriläisiä hieman vanhempina esikuvina. Isoset heittäytyvät hulvattomiin rooleihin iltanuotioilla ja jakavat iltaohjelmissa omakohtaisia kokemuksia elämästä.

Isoseksi voi hakea, jos omasta leiri-iästä on kulunut kaksi vuotta. Isoseksi voi hakea, vaikka ei olisi itse käynyt Seurista. Haku on avoinna 1.11.-28.2. Jokaisen isosen on osallistuttava pakolliseen isoskoulutukseen jonka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Isoshaku on päättynyt 29.2.2024.

Leirikirje

Ensimmäinen leirikirje lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla maaliskuussa 2024.

Toinen, tarkempi leirikirje lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla ja paperisena toukokuussa 2024.

Hinnasto ja laskutus

Leirien hinnat pystytään kustannuspaineista huolimatta pitämään ennallaan viime vuosiin nähden. Seuriksen hinta vapaaseurakunnan jäsenille on 310€ ja muille, kuin vapaaseurakuntien jäsenille 460€. Eräseurikselle tulijoilta laskutetaan lisäksi matkalippujen kustannukset Tampereelta Muonioon (noin 150€).

Seuris Specialin hinta on Vapaakirkon jäsenille 150€ ja muille, kuin vapaaseurakuntien jäsenille 210€ (leirimaksu ei sisällä avustajan palkkaa, majoitusta tai ruokailuja – niistä sovittava erikseen)

Tutustu ennen ilmoittautumista peruutusehtoihin (alla).

Leirimaksusta maksetaan 100€ ilmoittautumisen yhteydessä. Loppulasku lähetetään keväällä ja sen eräpäivä on toukokuussa.

Huomaa, että loppulaskun lähetysosoite on services.europe@liaison.com – se on kirjanpito-ohjelmamme ominaisuus.

Maksun alennus eli sponsorointi

Onko leirimaksun suuruus este Seurikselle osallistumiseen? Ota rohkeasti yhteyttä ja ano maksunalennusta, eli leirisponsoria. Lähetä sähköposti osoitteeseen svn(ät)svk.fi, jossa kerrot lyhyesti tilanteestasi sekä paljonko pystyisitte maksamaan leiristä itse.

Sponsorointi toteutetaan lahjoitusvaroin ja Toivontupa ry:n avustustuksella tähän tarkoitukseen.

Seuris-sponsoriksi?

Monella perheellä leirimaksu on kynnys osallistumiselle. Sinä voit auttaa vähävaraista perhettä maksamalla osan nuoren leirimaksusta! Lahjoitetut rahat käytetään anomusten mukaan 100 % leiriläisten leirimaksujen alentamiseen.

Jos haluat ryhtyä yrityssponsoriksi (saada laskun), lähetä meille sähköpostia vapis(ät)svk.fi.

Peruutusehdot

Leirin peruutus 30.4. mennessä: Palautetaan koko leirimaksu (-25 € toimistomaksu).
Leirin peruutus 31.5. mennessä: Palautetaan puolet leirimaksusta.
Leirin peruutus 1.6. jälkeen: Ei palautusta.

Sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan palautetaan leirimaksu (-25 € toimistomaksu).