Seuris

Vapaakirkossa ei ole rippikoulua, vaan Seurakuntakoulu, eli Seuris. Leireille osallistuu noin sata nuorta kaikkialta Suomesta. Leirit järjestetään Tampereen Teopoliksella ja Jyväskylän Kiponniemessä. Uutena leirimahdollisuutena vuonna 2023 on Eräseuris, joka toteutetaan Hetta-Pallaksella, tukikohtana Jerissuvanto. Leirejä koordinoi Suomen Vapaakirkon Nuoret (SVN) ry.

seuris1
DSCF6021-1

Seuriksella pääset mukaan iloiseen ilmapiiriin, jossa pidetään hauskaa, pelataan pelejä, uidaan ja tutustutaan kristinuskoon vapaakirkollisesta näkökulmasta. Monien mielestä paras juttu on se, kun saa tutustua nuoriin eri puolilta Suomea. Leirejä johtavat kokeneet nuorisotyöntekijät ja ne on rakennettu sinua ajatellen.

Jos sinulla on liikuntarajoite, jokin vamma tai pitkäaikaissairaus, älä heti ajattele, että et voisi päästä mukaan leirille! Ota yhteyttä ja voimme keskustella asiasta. Seurikset ovat savuttomia ja päihteettömiä.

Vuoden 2023 Seuriksien ilmoittautuminen on sulkeutunut

CitySeuris Tampereella 13.-23.6.2023. CitySeuris sijoittuu urbaaniin ympäristöön, jossa pääset elämään leiriä todeksi kaupungin sykkeessä. Hyödynnämme kaupungin aktiviteetteja, huvipuistoa ja koulutuskeskus Teopoliksen ympäristöä toteuttaaksemme ainutlaatuista leirikokemusta. (35 paikkaa – muutama vielä mahtuu, kyselyt osoitteesta vapis(ät)svk.fi)

Seuris Jyväskylässä 12.-22.6.2023. Jyväskylän Kiponniemessä olet perinteisessä leiriympäristössä, jossa pääset lähelle kaunista luontoa ja järvimaisemaa ja leirikeskuksen erilaiset aktiviteetit ovat läsnä. (65 paikkaa. Leiri loppuunmyyty, ei jonotusmahdollisuutta peruutuspaikkoihin)

EräSeuris Muoniossa 5.-16.7.2023. Vaihtoehto sinulle, joka nautit eräilystä ja luonnosta ja tahtoisit yhdistää Seurikseen muutaman päivän vaelluksen tunturissa. Leiripaikkana on Jerissuvannon huvila Jerisjärven rannalla Muoniossa. Matkat pohjoiseen ja takaisin taitetaan yhdessä junalla (matkat laskutetaan leirin hinnan päälle – luultavasti max 100€). (25 paikkaa – vielä mahtuu mukaan, kyselyt osoitteesta vapis(ät)svk.fi)

Huoltaja, tai huoltaja ja leiriläinen täyttävät ilmoittautumislomakkeen yhdessä. Tietojen täyttämisen jälkeen sinut ohjataan maksamaan rekisteröintimaksu (100 €). Ilmoittautuminen on valmis vasta rekisteröintimaksun maksamisen jälkeen.

Leireillä otetaan valokuvia ja videoita, joita SVN voi käyttää oman toimintansa markkinoinnissa ja tiedotuksessa. Voit kieltää sinusta otettujen kuvien käytön ottamalla yhteyttä SVN ry:n toimistoon.

Hukkasitko seuriskortin? Lataa tästä uusi.

Isoshaku

Isosilla on tärkeä rooli Seuriksella: he toimivat leiriläisistä muodostettujen pienryhmien johtajina ja helposti lähestyttävinä, leiriläisiä hieman vanhempina esikuvina. Isoset heittäytyvät hulvattomiin rooleihin iltanuotioilla ja jakavat iltaohjelmissa omakohtaisia kokemuksia elämästä.

Isoseksi voi hakea, jos omasta leiri-iästä on kulunut kaksi vuotta. Isoseksi voi hakea, vaikka ei olisi itse käynyt Seurista. Haku on avoinna 1.11.-28.2. Jokaisen isosen on osallistuttava pakolliseen isoskoulutukseen 22.-23.4.2023

Haluatko isoseksi EräSeurikselle? Sinulla pitää olla hyvä yleiskunto ja lisäksi sinun tulee osallistua isoskoulutukseen jonka osana tehdään harjoitusvaellus. Ajankohta päätetään myöhemmin.

Haluatko Seurikselle ryhmänjohtajaksi? Hae mukaan nyt! Isoshaku on auki 28.2.2023 asti.

Leirikirje

Ensimmäinen leirikirje lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla maaliskuussa 2023..

Toinen, tarkempi leirikirje lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla ja paperisena toukokuussa 2023.

Hinnasto ja laskutus

Leirien hinnat pysyvät samoina kuin vuonna 2022. Hinta on Vapaakirkon jäsenille 310€ ja muille 460€. Eräseurikselle osallistuvat maksavat lisäksi matkakulunsa – luultavasti alle 100€.

Huom. Leirin todelliset kulut ovat 610€/leiriläinen. Leirimaksun lisäksi SVN laskuttaa paikalliselta vapaaseurakunnalta omien jäsentensä osalta 225€/leiriläinen. Loput kuluista maksaa Vapaakirkko.

Leirimaksusta maksetaan 100€ ilmoittautumisen yhteydessä. Loppulasku lähetetään keväällä ja sen eräpäivä on 15.5.2023.

Maksun alennus eli sponsorointi

Onko leirimaksun suuruus este Seurikselle osallistumiseen? Ota rohkeasti yhteyttä ja ano maksunalennusta, eli leirisponsoria. Lähetä sähköposti osoitteeseen svn(ät)svk.fi, jossa kerrot lyhyesti tilanteestasi sekä paljonko pystyisitte maksamaan leiristä itse.

Sponsorointi toteutetaan lahjoitusvaroin ja Toivontupa ry:n avustustuksella tähän tarkoitukseen.

Seuris-sponsoriksi?

Monella perheellä leirimaksu on kynnys osallistumiselle. Sinä voit auttaa vähävaraista perhettä maksamalla osan nuoren leirimaksusta! Lahjoitetut rahat käytetään anomusten mukaan 100 % leiriläisten leirimaksujen alentamiseen.

Jos haluat ryhtyä yrityssponsoriksi (saada laskun), lähetä meille sähköpostia vapis(ät)svk.fi.

Seuris Special 2024

Seuris Special on joka toinen vuosi järjestettävä, erityistarpeisille nuorille suunnattu konsepti. Seuris Special on oma pienryhmänsä ison leirin sisällä.

Seuris Special järjestetään jälleen vuonna 2024, ja sinne voi tulla vaikka olisi jo muutaman vuoden yli-ikäinen.

Jos nuorellasi on erityistarpeita, ota ajoissa, mielellään jo leiriä edeltävänä vuonna, yhteyttä sähköpostitse: vapis(ät)svk.fi ja vammaistyö(ät)viadia.fi.

Lataa Seuris Special -opas.

Peruutusehdot

Leirin peruutus 30.4. mennessä: Palautetaan koko leirimaksu (-25 € toimistomaksu).
Leirin peruutus 31.5. mennessä: Palautetaan puolet leirimaksusta.
Leirin peruutus 1.6. jälkeen: Ei palautusta.

Sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan palautetaan leirimaksu (-25 € toimistomaksu).